EastMed: Στήριξη με οποιοδήποτε κόστος ή τζάμπα μαγκιές για το θεαθήναι;

Must Read

Επειδή τα μέσα πανηγυρίζουν για την υπογραφή του αγωγού EastMed και αναλύσεις επί αναλύσεων ακούμε είναι καλό να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

  • Πρώτον:

Η υπογραφή του EastMed είναι από γεωστρατηγικής απόψεως μια πολύ καλή κίνηση η οποία όντως μπορεί να καταστήσει την χώρα μας ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο. ‘Όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι υπέρ της κίνησης αυτή. Εκτός βέβαια από το ΚΚΕ για λόγους που μόνο ο ίδιος ο Κουτσούμπας καταλαβαίνει.

  • Δεύτερον:

Η υπογραφή από την υλοποίηση απέχει παρα σάγκας. Οι υπογραφές έπεσαν και εσπευσμένα μάλιστα λόγω του Τουρκολιβικού συμφώνου αλλά η υλοποίηση απαιτεί χρήμα, δηλαδή επενδυτές  και κυρίως την αποφασιστικότητα των εμπλεκομένων μερών να στηρίξουν την υπογραφή τους με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό μπορεί να γίνει; Είμαστε σίγουροι ότι η Τριμερής η Τετραμερής είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον αγωγό όταν αυτός θα αρχίσει με το καλό να υλοποιείται;

Δείτε επίσης:Τύμπανα πολέμου! ΗΠΑ σε Αμερικανούς πολίτες: «Εγκαταλείψτε το Ιράκ» – Άρον άρον επιστρέφει στο Ισραήλ ο Νετανιάχου (video)

Γιατί οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να τον αποτρέψουν όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος τους Φουάτ  Οκτάι χθες στο πρακτορείο Ανατολού. Και καλά εμείς, ας πούμε ότι πιστεύουμε στην διαχρονικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και είμαστε βέβαιοι πως θα απαντήσουμε ότι κι αν γίνει. Είμαστε βέβαιοι ότι το αυτό θα πράξει και το Ισραήλ;’

Είμαστε δηλαδή σίγουροι ότι το Ισραήλ θα θελήσει να κάνει πόλεμο με την Τουρκία αν χρειαστεί να υπερασπιστεί τον ΕastMed; Γιατί όλο το δικό μας παιχνίδι σε αυτό έγκειται. Πιστεύουμε δηλαδή πως με αυτό το ενεργειακό παιχνίδι αποκτούμε και έναν σύμμαχο απέναντι στην Τουρκία. Αν όμως αυτό δεν συμβεί στην πράξη;

Επίσης δεν είμαστε βέβαιοι για το τι θέλουν οι Αμερικάνοι; Και αν οι Αμερικάνοι επιθυμούν να βάλουν και την Τουρκία στο κόλπο; Γιατί λογικά οι Αμερικάνοι δεν έχουν ξεγράψει την Τουρκία.

Συμπερασματικά θα λέγαμε τα εξής:

Ο αγωγός EastMed είναι κάτι πολύ καλό. Ωστόσο καμιά συμφωνία και καμιά συμμαχία δεν μπορεί να μας σώσει αν εμείς δεν έχουμε ικανή κυβέρνηση. Δηλώσεις για συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους, δηλώσεις που απηχούν τις θέσεις της Τουρκίας δηλαδή, τέτοιες σαν και αυτές που έκαναν  σήμερα ο καθηγητής Λιάκος  και ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου στέλνουν το λάθος μήνυμα προς την Τουρκία.

Και καλά αυτούς του δυο τους ξέραμε, αλλά όταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει τα ίδια περίπου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τότε εμείς λέμε πως κάτι βρωμάει εδώ.

Και επειδή όλο και πυκνώνουν οι φωνές της σύνεσης που μας καλούν «να τα βρούμε» πολύ φοβόμαστε πως είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία και όλα αυτά τα καουμποϊλίκια με τον αγωγό γίνονται για το θεαθήναι…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This