Κυριακή 13/6/2021

Τα ελληνουτουρκικά «ενώνουν» τους πολιτικούς αρχηγούς

Για δεύτερη φορά από την αρχή της θητείας του o Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η πρώτη φορά, στις 11 Οκτωβρίου, αφορούσε την ψήφο των αποδήμων και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση που επιζητούσε, ενώ τώρα, μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον, όπως έγινε γνωστό, επί τάπητος θα βρεθούν τα εθνικά μας θέματα και οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Σφάζονται ΚΙΝ.ΑΛ. – ΣΥΡΙΖΑ στην… ποδιά του EastMed

Πρόκειται για ένα από τα λίγα πεδία στα οποία διαπιστώνεται σε γενικές γραμμές κοινή στάση από το σύνολο των κομμάτων, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών.

Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, προβλέπεται έντονο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή από τα αρμόδια υπουργεία σημαντικά νομοσχέδια. Την Παρασκευή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της οικογένειας και του παιδιού με τη θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννησης, για το εκλογικό σύστημα, για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, το νομοσχέδιο για τις απεργίες και ακολούθως τα σχέδια νόμου για τα υδατοδρόμια και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Καθόλου λίγα για αρχή της χρονιάς, αν μη τι άλλο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ