Τετάρτη 23/6/2021

Εσωκομματικές διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ δια χειρός… Παπαδημούλη

Το φάντασμα της «πασοκοποίησης» εξακολουθεί να κατατρύχει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας, υποστηρίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης, επιμένει να υπογραμμίζει ότι η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στους μαζικούς χώρους είναι δυσανάλογη της επιρροής του στο εκλογικό σώμα, καλώντας τους συντρόφους του που διαφωνούν με το εγχείρημα «να ξεπεράσουν φόβους και καχυποψίες»

Παρ’ όλα αυτά, ο εσωκομματικός πόλεμος μόλις άρχισε. Το νέο επεισόδιο γράφτηκε με σφοδρή επίθεση του στελέχους και ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη εναντίον των εσωκομματικών τάσεων στην Κουμουνδούρου και του παραλυτικού τρόπο που λειτουργούν. 

Δείτε επίσης: Τα ελληνουτουρκικά «ενώνουν» τους πολιτικούς αρχηγούς

«Οι σημερινές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η νέα τάση με πρωτοβουλία ορισμένων πασοκογενών, δεν αντιστοιχούν εδώ και καιρό στα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος. Πολύ περισσότερο, όταν συχνά λειτουργούν όχι ως ρεύματα ιδεών, αλλά ως εσωκομματικοί μηχανισμοί» δήλωσε.

Η… προέλευση

Και έσπευσε να προσθέσει: «Τα όποια νέα ρεύματα ιδεών και προτάσεων προκύψουν θα πρέπει να προέλθουν γύρω από ιδέες και προτάσεις για το μέλλον και όχι με βάση την προέλευση ή -ακόμα χειρότερα- ως μηχανισμοί γύρω από πρόσωπα, για την κατανομή ισχύος και ρόλων»

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως είναι «ισχυρός και αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Είναι ο ηγέτης του ”όλου” και όχι ο επικεφαλής μιας πλευράς του κόμματος, όπως ίσως θα ήθελαν και επιδιώκουν να τον εμφανίσουν ορισμένοι ”τασάρχες” για να προωθήσουν δικές τους σκοπιμότητες». Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο πρώην υπουργός Χ. Σπίρτζης σχολίασε ότι «δεν πρέπει να κυριαρχήσουν αντιλήψεις ιδιοκτητών και φιλοξενουμένων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ