Μητσοτάκης: «Γελοία η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης»

Must Read

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Αtlantic Council χαρακτήρισε την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ως γελοία.

«Θα χαρώ πολύ να την δω να αλλάζει τακτική, αλλά γεωγραφικά είναι γελοία η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Δείτε τον χάρτη, δεν υπάρχει σύνδεση των δύο χωρών στον χάρτη και θέλει να πει ότι η Κρήτη δεν έχει ΑΟΖ», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Το πρόγραμμα και οι στόχοι του ταξιδιού του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Η συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα» προσέθεσε.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε ότι: «Η βασική μας διαφορά στο Αιγαίο είναι η θαλάσσια ζώνη (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ). Αν η Τουρκία συμφωνεί γι’ αυτό, μπορούμε να πάμε στη Χάγη, αλλά πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από την έντονα αντιαμερικανική ρητορική έκανε στροφή 180 μοιρών σχετικά με την στάση του απέναντι στις ΗΠΑ, όμως δεν κατάφερε να εμβαθύνει τις σχέσεις των δύο χωρών. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από την δεκαετία του ’50, μέλος της ΕΕ και του Σένγκεν.

«Πολεμήσαμε μαζί σε πολέμους και όταν κοιτάς αυτό το κομμάτι του κόσμου, την ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος. Η συμφωνία EastMed είναι μια συμφωνία ορόσημο για την περιοχή και δίνει νέα σημασία για τις ΗΠΑ στην περιοχή. Η Ελλάδα θέλει συνεργασία με τις ΗΠΑ σε οικονομία, ενέργεια, παιδεία και κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα θέλει συνεργασία με τις ΗΠΑ σε οικονομία, ενέργεια, παιδεία και κλιματική αλλαγή. H σχέση μας με τις HΠA έχει γεωστρατηγικό βάθος» είπε ο πρωθυπουργός.

«H συνάντηση μου με τον Πρόεδρο των HΠA επιβεβαιώνει την ισχυρή σχέση. H Ελλάδα είναι σταθεροποιητικός παράγοντας σε μια ασταθή περιοχή».

Στην συνέχεια o πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Kristalina Georgieva, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Εκεί όπου μετά τη συνομιλία τους ανακοίνωσε το κλείσιμο το γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Χθες Κυριακή, ο πρωθυπουργός μίλησε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας στο Τάρπον Σπρινγκς ης πολιτείας της Φλόριντα. Η κίνηση ήταν καλά μελετημένη αφού η Φλόριντα θεωρείται πολιτεία κλειδί στις Αμερικάνικες εκλογές. Ο πρωθυπουργός στις συζητήσεις του με τον Ντόναλντ Τράμπ θα έχει ως ένα επιπλέον χαρτί τις ψήφους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας πράγμα που σαφώς υπολογίζει ο άσχημα στριμωγμένος Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This