Κυριακή 20/6/2021

Ραγκούσης για Χρυσοχοϊδη : Θεατρινισμοί η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας

Αποτυχία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καταλογίζει στην κυβέρνησης ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα και με αφορμή σχετική επιστολή που απέστειλαν κάτοικοι των Εξαρχείων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Ραγκούσης λέει : «Η περιγραφή από τους ίδιους τους κατοίκους των Εξαρχείων της δυσώδους καθημερινότητάς τους, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της μοναδικής αλήθειας. Η αλήθεια όπως τη ζουν και την περιγράφουν οι ίδιο. Αύξηση της εγκληματικότητας, αύξηση της παραβατικότητας, ναρκομαφίες όπως τις ονομάζουν. Ούτε νόμος, ούτε τάξη, ούτε άβατο για τις εγκληματικές συμμορίες».

Και προσθέτει ο κ. Ραγκούσης  ότι «αυτά είναι τα πραγματικά Εξάρχεια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη μετά από 6 μήνες πολιτικής αστυνομικών θεατρινισμών κι όχι ουσιαστικής πολιτικής ασφάλειας».

Οι κάτοικοι με επιστολή που απέστειλαν στα «Παιχνίδια Εξουσίας» καταγγέλλουν φοβερά πράγματα για την ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών αλλά και για χρηματομεσιτικά παιχνίδια με το AIRBNB.

Βεβαίως οι κάτοικοι έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν δικαιούται να ομιλεί. Επί των ημερών της μια ομπρέλα καταλήψεων ανοίχτηκε γύρω από τα Εξάρχεια κέντρα κάθε είδους ανομίας ως και εκπαίδευσης ανταρτοπολέμου.

Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει απερίσπαστη την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» χωρίς ωστόσο να παραλείπει την προσπάθεια να «καθαρίσει» την γειτονιά από τις εγκληματικές συμμορίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ