Μητσοτάκης: προτεραιότητα μας, η αποσυμφόρηση των νησιών

Must Read

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα προωθήσει την αποσυμφόρηση των νησιών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Σάμο όπου βρέθηκε τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αποσυμφόρηση «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «Για να γίνει αυτό είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Κέντρου Υποδοχής στη Σάμο, κάνοντας λόγο για«εικόνα η οποία σίγουρα δεν τιμά το νησί, αλλά δεν τιμά και την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». «Δεν είναι δυνατόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει τόσους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, και η εικόνα να παραμένει αυτή που μόλις αντίκρισα. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, οι δύο νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και Αλέκος Λυμπέρης καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Χριστόδουλος Στεφανάδης, Νίκος Στεφανής και Ιωάννα Καραγιάννη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This