8-8-2020

Πώς θα «απαντήσουν» τα κόμματα στην επιλογή Μητσοτάκη για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος της υποψήφιας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας.

Διαβάστε επίσης: Το διάγγελμα, το παρασκήνιο, η επικοινωνία με τον Προκόπη Παυλόπουλο και το «who is who» της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου (video)

Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ προχωρά αύριο στις 15.00 σε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στην ψηφοφορία για την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αύριο το απόγευμα στις 5.30 στη βουλή στη διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος θα δοθεί η απάντηση-πρόταση του ΜέΡΑ25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έκανε λόγο για «αριστεροφοβία» της Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι «θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού ζυγίσουμε το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ