«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου στο Γουδί από το Ίδρυμα Ωνάση

Must Read

Ένας νέος χώρος με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση θα προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η έρευνα και η τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου και προχώρησαν στην επισφράγιση της πρωτοβουλίας του Ίδρυματος Ωνάση να αναλάβει μέσω δωρεάς τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σε ένα ολυμπιακό ακίνητο που έως σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.

Το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί (Κεντρικό κτίριο Ιππασίας) θα μετατραπεί σε σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, προσφέροντας μια σειρά από πολλαπλά οφέλη. Στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κλπ.), θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων, ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται και θα διεξάγονται επιστημονικές ημερίδες.

Επιπλέον, η αναμόρφωση δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Ωνάση εκτός από το κόστος μελετών θα καλύψει και το κόστος υλοποίησης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ καταρχάς για την προσφορά σας να υποστηρίξετε την ανακαίνιση αυτού του αναξιοποίητου Ολυμπιακού Ακινήτου και να το μετατρέψετε σε ένα κτίριο κόσμημα στο οποίο θα στεγαστεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Θεωρώ ότι είναι μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαδιακή. Γλιτώνουμε 500.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο σε ενοίκια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μια απολύτως κρίσιμη κρατική δομή, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τόσο σημαντική καθώς η χώρα ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αποκτά μία μόνιμη στέγη σε ένα κτίριο με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποίο απ’ ότι έχω δει θα γίνει, θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό κόσμημα. Και χαίρομαι μάλιστα και είδα ότι θα υπάρχει και μία αίθουσα στο όνομα του Αλέξανδρου Ωνάση, που νομίζω ότι σημαδιακά έχει πολύ μεγάλη αξία. Οπότε, ευχαριστούμε για ακόμα μία σημαντική δωρεά το Ίδρυμα και προσβλέπουμε στη γρήγορη ολοκλήρωση του project. Εσείς, εξάλλου, έχετε μεγάλη εμπειρία να τα διαχειρίζεστε αυτά, ώστε εντός του 2021 να μπορέσουμε να κάνουμε τα εγκαίνια και να μετεγκατασταθεί όλο το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας στο νέο του σπίτι.

Μιας και μιλάτε για Μουσεία και επειδή έχετε ένα έντονο ενδιαφέρον για το πως η τεχνολογία αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά θέλω να σας καταστήσω κοινωνούς, το γνωρίζετε εξάλλου, του εμβληματικού έργου που δρομολογούμε: Είναι η πλήρης αναμόρφωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο μας επιβάλλει να σκεφτούμε με όρους μέλλοντος για το πώς θα αναδείξουμε με έναν τελείως διαφορετικό βιωματικό τρόπο, και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, τη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά. Οπότε και εκεί θα σας θέλουμε αρωγούς και το λέω αυτό γιατί έχετε εμπειρία μεγάλη στα ζητήματα αυτά. Το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα έργο απολύτως εμβληματικό για τη χώρα, αλλά θα είναι και μια ευκαιρία για μια ουσιαστική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, μιας και γνωρίζω τα συνολικά σας ενδιαφέροντα για την υποστήριξη και του Δήμου της Αθήνας, με παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης για τις οποίες αναμένω με πολύ ενδιαφέρον να ενημερωθώ. Ευχαριστούμε πολύ».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου ανέφερε:

«Ευχαριστούμε πολύ κύριε Πρόεδρε. Νομίζω το Ίδρυμα Ωνάση, όπως μας γνωρίζετε από παλιά, στηρίζει την καινοτομία, την έρευνα και τη ρήξη με το παρελθόν. Το έχουμε κάνει σε πάρα πολλά πράγματα. Οι υποτροφίες μας, πλέον, έχουν ως νέα πρόσθετα χαρακτηριστικά πέρα από την αριστεία, την καινοτομία και τη ρήξη με το παρελθόν. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο πιστεύουμε ότι θα γίνει το πρώτο ψηφιακό νοσοκομείο στη χώρα μας. Έχουμε μια άλλη πρωτοβουλία την οποία έχουμε συζητήσει μαζί σας κύριε Πρόεδρε και με το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία ψηφιακών σχολείων. Χτες, εγκαινιάσαμε στη Νέα Υόρκη ένα καινούργιο πρόγραμμα με το New Museum, μια εξαιρετική πρωτοβουλία όπου Αθήνα και Νέα Υόρκη θα συνδυαστούν στον τομέα Extended Reality (επαυξημένη πραγματικότητα) και πολλά άλλα τέτοια. Επομένως στον ορίζοντα του ‘21 πλέον σαν χώρα οραματιζόμαστε -και πιστεύω ότι είναι και δικό σας όραμα- οραματιζόμαστε το μέλλον, κοιτάμε το μέλλον».

Δείτε επίσης: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Τα «συν και τα πλήν» μίας… πολιτικά ορθής επιλογής!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This