Τρίτη 22/6/2021

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο,τι να’ ναι

Αλλού για άλλού ο Γιάνης Βαρουφάκης.  Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 μας εξέπληξε –φυσικά αρνητικά- καθώς για πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε την μητέρα του Παύλου Φύσσα. ΟΚ, Γιάνης (με ένα ν) είναι αυτός, αλλά να μην ξευτιλίζουμε και τα πάντα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμός… Μπορεί κάποιες από τις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίες να είναι συμβολικές (όχι όλες), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Μάγδα Φύσσα, μια μάνα-σύμβολο, μπορεί να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είπαμε…

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

Δείτε επίσης: Η διαδρομή όλων των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, από το 1924 μέχρι σήμερα

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ