Ανοίγει την όρεξη των Τούρκων στο Αιγαίο ο Κατρούγκαλος (video)

Must Read

Αυτό που φοβούνται όλοι οι Έλληνες έρχεται να μας… φέρει μαλακά ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, που δεν αποκλείει την «συνδιαχείριση» του Αιγαίου με την Τουρκία, αφού, όμως, προηγουμένως έχουν ξεκαθαριστεί τα νομικά δικαιώματα που έχει η κάθε μία από τις δύο χώρες.

Μιλώντας στο One Channel, ο κ. Κατρούγκαλος είπε επί λέξει (στο 12:23 του video που ακολουθεί): «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες, εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα νομικά δικαιώματα που έχει κάθε μία από τις χώρες. Εμείς επιδιώκαμε πάντα να οριοθετήσουμε και την δική μας την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και το ίδιο επιδιώκει πάντοτε και η Κύπρος. Πώς θα γίνει αυτό; Με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και το Δίκαιο της θάλασσας. Να το πω με άλλον τρόπο: Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο… Μόνον αυτά, όμως, που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο. Όχι αυτά που θέλει να επιβάλλει με τη δύναμή της».

Σε ερώτηση για το κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν θέλει να το προκαλέσει, γιατί ξέρει ότι θα είναι καταστροφικό.

«Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες, ποτέ άλλοτε η φωνή της πατρίδας μας δεν ήταν τόσο δυνατή και -παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση- και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι πολύ σημαντική… Να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά χωρίς φόβο», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος (στο 11:35 του video).

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κατρούγκαλου στο One Channel στο βίντεο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This