Δευτέρα 14/6/2021

Σ. Πέτσας για επίθεση στη «δημοκρατία»: Θρασύδειλοι οι δράστες… η καταδίκη τους πρέπει να είναι καθολική

Μετά την απρόκλητη επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «δημοκρατία» και «Espresso» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «θρασύδειλους δράστες» και πλήγμα στην ελευθερία και τη δημοκρατία: «Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης: «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των άνανδρων κουκουλοφόρων στον όμιλο Φιλιππάκη (εφημερίδες “δημοκρατία”, “Εspresso” και “Εστία”), επισημαίνοντας ακόμη μία φορά ότι οι απειλές και οι επιθέσεις τραμπούκων κουκουλοφόρων δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης και να εμποδίσουν την ελευθερία του λόγου και του Τύπου».

«Ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης από την πλευρά του έκανε και αυτός λόγο για προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας: «Η επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων “δημοκρατία” και “Espresso” συνιστά ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Χάφταρ

Καταδικάζω απερίφραστα την έκνομη ενέργεια τραμπούκων που εισήλθαν στον χώρο εργασίας δημοσιογράφων, τους εκφόβισαν και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζονται οι δύο εφημερίδες» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Πολλά ήταν, τέλος, τα μηνύματα συμπαράστασης εκπροσώπων του πολιτικού χώρου, μεταξύ των οποίων του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ