Δευτέρα 14/6/2021

Ο Βρούτσης δίνει από 3.000 ευρώ για επιστροφή των brain drain – Δείτε τα ποσά που προσφέρει η Κομισιόν

H κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει στην Ελλάδα τα brain drain προσφέροντας μισθούς από 3.000 ευρώ, όπως είχε πει πρόσφατα ο Γιάννης Βρούτσης. Για να μην έχει κανείς απορίες γιατί φεύγουν (ακόμα) οι νέοι μας στο εξωτερικό, σας παραθέτουμε ένα παραδειγματάκι.

Με την αυγή του νέου έτους, η Κομισιόν δημοσιοποίησε πρόσκληση πρόσληψης περίπου 220 μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής για την κάλυψη των αναγκών ορισμένων γενικών διευθύνσεών της. Εδώ αυτές οι ειδικότητες κατά γενικό κανόνα αμείβονται με 3.000-4.500 ευρώ μεικτά (εάν είσαι τυχερός και «αστέρι»).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στους επιτυχόντες υποψηφίους στους οποίους θα προσφερθεί σύμβαση πλήρους απασχόλησης ο μηνιαίος βασικός μισθός αρχίζει από τα 7.072,70 ευρώ για όσους προσληφθούν ως διοικητικό προσωπικό (147 θέσεις) και αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η εμπειρία του προσληφθέντος.

Για το βοηθητικό διοικητικό προσωπικό (70 θέσεις, που εδώ παίζουν στο 1.500άρι) ο μηνιαίος βασικός μισθός αρχίζει από 4.315,85 ευρώ και οι αμοιβές αυτές δεν περιλαμβάνουν… επίδομα αποδημίας ή άλλα οικογενειακά επιδόματα. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν το Λουξεμβούργο και κάποιες τις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης: Brain drain: Τέσσερα «κεφάλια» απαντούν στο γιατί αρνούνται να επιστρέψουν στην Ελλάδα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ