Ο Βρούτσης δίνει από 3.000 ευρώ για επιστροφή των brain drain – Δείτε τα ποσά που προσφέρει η Κομισιόν

Must Read

H κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει στην Ελλάδα τα brain drain προσφέροντας μισθούς από 3.000 ευρώ, όπως είχε πει πρόσφατα ο Γιάννης Βρούτσης. Για να μην έχει κανείς απορίες γιατί φεύγουν (ακόμα) οι νέοι μας στο εξωτερικό, σας παραθέτουμε ένα παραδειγματάκι.

Με την αυγή του νέου έτους, η Κομισιόν δημοσιοποίησε πρόσκληση πρόσληψης περίπου 220 μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής για την κάλυψη των αναγκών ορισμένων γενικών διευθύνσεών της. Εδώ αυτές οι ειδικότητες κατά γενικό κανόνα αμείβονται με 3.000-4.500 ευρώ μεικτά (εάν είσαι τυχερός και «αστέρι»).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στους επιτυχόντες υποψηφίους στους οποίους θα προσφερθεί σύμβαση πλήρους απασχόλησης ο μηνιαίος βασικός μισθός αρχίζει από τα 7.072,70 ευρώ για όσους προσληφθούν ως διοικητικό προσωπικό (147 θέσεις) και αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η εμπειρία του προσληφθέντος.

Για το βοηθητικό διοικητικό προσωπικό (70 θέσεις, που εδώ παίζουν στο 1.500άρι) ο μηνιαίος βασικός μισθός αρχίζει από 4.315,85 ευρώ και οι αμοιβές αυτές δεν περιλαμβάνουν… επίδομα αποδημίας ή άλλα οικογενειακά επιδόματα. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν το Λουξεμβούργο και κάποιες τις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης: Brain drain: Τέσσερα «κεφάλια» απαντούν στο γιατί αρνούνται να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This