Αυτό θα πει (υπουργείο) Ανάπτυξη(ς)! Ο Βορίδης κόβει «χρυσή» βασιλόπιτα αξίας 12.000 ευρώ

Must Read

Βασιλόπιτες από… χρυσάφι φαίνεται πως θα φάει σήμερα η ηγεσία και το προσωπικό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 12.000 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας…

Σε εμάς, πάντως, που βρήκαμε στη Διαύγεια τη σχετική απόφαση για την έγκριση της δαπάνης, μας έπεσαν τα… σαγόνια βλέποντάς τη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας!

Την απόφαση υπογράφει ο γενικός γραμματέας Γιώργος Στρατάκος και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους (12.000,00 €) δώδεκα χιλιάδες ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού Εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός Φορέας 1029-101-0000000, Λογαριασμός 2420906001 – οικ. έτους 2020 για την “Κάλυψη δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, οικονομικού έτους 2020”».

Καλά, κύριε Βορίδη, τι φοβερές βασιλόπιτες παρήγγειλαν εκεί στο υπουργείο σας και τι τρομερή εκδήλωση ήταν αυτή που έπρεπε να δαπανηθούν 12.000 ευρώ; Πόσες βασιλόπιτες και αναψυκτικά παραγγέλθηκαν που το κόστος να αγγίζει τα 12.000 ευρώ; Ή μήπως ήρθε η ανάπτυξη (και δεν την πήραμε χαμπάρι) και θέλησαν εκεί στο υπουργείο κάποιοι να κάνουν την υπέρβαση την ώρα που οι συνταξιούχοι αγρότες, για παράδειγμα, δεν έχουν ευρώ ούτε για… τυρόπιτα;

Να σημειώσουμε πως το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση απάντησε ότι η εκδήλωση (η οποία γίνεται σήμερα το μεσημέρι) αντιστοιχεί σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο.

Το «μπάλωμα» του Βορίδη

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πλατό, στο οποίο βρέθηκε ο υπουργός με τις ακριβές προτιμήσεις προσπάθησε να «μπαλώσει» το περιστατικό.

«Ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω.

Εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας.

Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά», ήταν τα λόγια του Βορίδη.

Δείτε επίσης: Παππάς και Χρηστίδης αλληλοτρολάρονται με χιούμορ στο Instagram

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This