Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Πως ο Μητσοτάκης δεν έσωσε τον Βέμπερ!

Η τύχη της Ευρώπης λίγο έλειψε να βρεθεί σύντομα στα χέρια της Ελλάδας! Όπως επισημαίνει το Politico, στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατορθώσουν να συμφωνήσουν σήμερα για τους διορισμούς στις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ και προγραμματίσουν μια άλλη σύνοδο κορυφής αργότερα μέσα στο μήνα, οι ισορροπίες τότε ίσως να είναι διαφορετικές, εξαιτίας της Ελλάδας.

Και αυτό γιατί, σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τσίμερμανς. Ωστόσο, την ερχόμενη Κυριακή, αν ο Ελληνικός λαός επιλέξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ – τότε σε μια επόμενη σύνοδο κορυφής θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την ηγεσία της Κομισιόν.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής είχε προσκληθεί από τον κ. Μητσοτάκη και είχε παραβρεθεί στην εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Πάντως το «ελληνικό δράμα» ενδέχεται να αποφευχθεί, καθώς τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της – προερχόμενης από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα – νυν υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα μάλιστα με το Politico, οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία), που αντιδρούν έντονα στην υποψηφιότητα Τίμερμανς, φαίνεται να έχουν συμφωνήσει με τη Γερμανία προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ