Κυριακή 20/6/2021

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η… Αικατερίνη!

Το δρόμο για την εδραίωση της παρουσίας ακόμα περισσότερων εκπροσώπων του ωραίου φύλου στη Βουλή φαίνεται πως άνοιξε η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στον θώκο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας στηρίχθηκε από την πλειονότητα του Κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας σε μία -αν μη τι άλλο- ιστορική ψηφοφορία, 261 ψήφους εκ των 294 παρευρισκομένων στην αίθουσα.

Όπως τονίστηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτικών αρχηγών αλλά και βουλευτών, η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως της πρώτης γυναίκας στο ύπατο αξίωμα της χώρας, αποτελεί μία ιστορική και προοδευτική αλλαγή, η οποία σηματοδοτεί την ανάγκη να προαχθούν ακόμα περισσότερες γυναίκες σε θέσεις της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ευρισκόμενος στο Νταβός έκανε λόγο για «νέα εποχή» σημειώνοντας πως «μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή».

Ερωτηθείς, δε, για τις γυναίκες που υποεκπροσωπούνται δε δίστασε να αποκαλύψει πως «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό». Φυσικά, ανασχηματισμός δεν προβλέπεται στην άμεση πολιτική ατζέντα του Πρωθυπουργού (τουλάχιστον έτσι δηλώνει προς το παρόν), αλλά αν κάτι τέτοιο προκύψει δεν αποκλείεται να δούμε μεταβιβάσεις γυναικών σε καίριες θέσεις της Κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Ποιες κυρίες «ράφτηκαν» για την ψηφοφορία της ΠτΔ και ποιοι έμειναν στο… δρόμο;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ