«Καρεκλομαχία» αυλικών του Σημίτη για τη θέση του Στουρνάρα – Ποιοι τη… λιγουρεύονται

Must Read

Ένας ακήρυκτος παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στους διαδρόμους της πολιτικής και οικονομικής καμαρίλας, με έπαθλο τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τη διαδοχή του Γιάννη Στουρνάρα, του οποίου η θητεία λήγει στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», ξεπεσμένοι αστέρες της πολιτικής με φυλλορροημένες δάφνες, προσωπικότητες πολιτικά ανυπόληπτες που βρίσκονται σήμερα στα αζήτητα της Ιστορίας και οι συνήθεις γυρολόγοι που φέγγει επί της κεφαλής τους το φωτοστέφανο του τίποτε, περιφέρουν μέσω των γνωστών επικοινωνιακών διαύλων την προθυμία τους να αναλάβουν το τιμόνι της ΤτΕ ως όχημα εξόδου από την αφάνεια.

Πρώτοι και καλύτεροι σε αυτήν την πινακοθήκη της πολιτικής γελοιότητας, οι άνθρωποι που έλαμψαν στο θερμοκήπιο του ψευδεπίγραφου σημιτικού «εκσυγχρονισμού» στα χρόνια της αλαζονείας και της καταλήστευσης του λαού, μέσω της αρπαχτής του αιώνα στο Χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όταν λεηλατήθηκαν το δημόσιο χρήμα και οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων. Στην ποδιά του Σημίτη, λοιπόν, σφάζονται τώρα στελέχη της αυλής του, βλέποντας ότι, παρά τα όσα λέγονται, ο λόγος του τέως πρωθυπουργού έχει πέραση στα «γαλάζια» σαλόνια.

Εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι στον σχετικό κατάλογο πολιτικές μετριότητες παντός καιρού, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γκίκας Χαρδούβελης και Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και κάποιοι «δευτερεύοντες», που όλους μαζί τούς συνέχει το γεγονός ότι το όνομά τους ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτού να τους ζεματίσει τις αβάσιμες φιλοδοξίες η ανακοίνωση του ονόματος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Λογαριάζουν προφανώς όλοι/ες αυτοί χωρίς τον ξενοδόχο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες, το Μαξίμου έχει αποφασίσει να ανανεώσει τη θητεία του Γιάννη Στουρνάρα, εκτιμώντας ότι η «υπηρεσιακή εθελοδουλία» και το πρόθυμο «πολιτικό ξεσκόνισμα» πρέπει κάπως να αμείβονται στις μέρες μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν επιλογή του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το 2014, μολονότι ο «ύπαρχος» Ευ. Βενιζέλος επιθυμούσε την παραμονή στην Κεντρική Τράπεζα του τότε επικεφαλής Γιώργου Προβόπουλου. Ηταν οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ, οδεύοντας πλησίστιος προς την εξουσία, προειδοποιούσε τη Ν.Δ. να μην υποδείξει τον Στουρνάρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί «θα τον πετάξω έξω με τις κλοτσιές»!

Τα βλέπει όλα καλά για να μείνει στην καρέκλα

Στην τραπεζική αγορά ακούγονται εσχάτως και τα εξής ονόματα:

  • Του Γιώργου Ζαββού, νυν υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο κι αν η κόντρα του με τους τραπεζίτες για το σχέδιο «Ηρακλής» αφαίρεσε πόντους από την υποψηφιότητά του.
  • Του Παύλου Μυλωνά, διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, με πολυετή εμπειρία στην εμπορική τραπεζική και καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Του Λουκά Παπαδήμου, που δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα ένθερμος.

Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται καθόλου να ανοίξει από τώρα την ατζέντα της για την Τράπεζα της Ελλάδος. Επί του παρόντος η κυρίαρχη αίσθηση είναι ότι η θητεία Στουρνάρα, που επί κυβερνήσεων Τσίπρα έγινε… κόκκινο πανί του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανανεωθεί, κάτι όμως που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς στους μήνες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του μπορεί να αλλάξουν οι διαθέσεις.

Ο σημερινός διοικητής κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να είναι αρεστός και να μη δυσαρεστεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αδιαφορώντας για τους συνειρμούς που προκαλεί η «ευλύγιστη» στάση του, έπαψε πια να συναγωνίζεται σε απαισιοδοξία τις εκθέσεις του ΔΝΤ και οι εκτιμήσεις του υπερβαίνουν σε καλή προαίρεση και ενθουσιασμό ακόμα και τις προβλέψεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο χρόνος έχει πλέον αρχίσει να μετράει αντίστροφα και τα φώτα εκ των πραγμάτων πέφτουν πάνω στον Στουρνάρα, που δεν έχει, όπως φημολογείται, καλή χημεία με τη σημερινή πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά προσπαθεί απεγνωσμένα σε ρόλο πριμαντόνας να σώσει ακόμη μία φορά μια προσωπική παρτίδα.

Δείτε επίσης: Το υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει τα έργα αναγέννησης του Υμηττού που προτείνει ο ΣΠΑΥ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This