Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Ζητώ την εξαίρεση του Αθανάσιου Πλεύρη»

Must Read

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τον Αθανάσιο Πλεύρη, που από την μία έχει ρόλο «εισαγγελέα» στην προανακριτική (ως μέλος της) που ερευνά την πιθανότητα πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis και από άλλη υπερασπίζεται τον Αντώνη Σαμαρά για μια υπόθεση που αγγίζει το σκάνδαλο Novartis, ώθησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να ζητήσει την εξαίρεση του βουλευτή της ΝΔ.

Με σημερινή δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προτρέπει τον Πλεύρη να μην ξαναεμφανιστεί στην αίθουσα της προανακριτικής, ενώ υποστηρίζει πως θα ενημερώσει επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα “Kυριακάτικη Δημοκρατία” ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη, Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis.

Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου.

Μετά τις αποκαλύψει, αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της.

Αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κ. Ράικου και τους προστάτες της, θα ενημερώσω επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Δείτε επίσης: Περιοδείες Μητσοτάκη για να μείνει κοντά στην κοινωνία – Η θέση του στα σενάρια για πρόωρες κάλπες

Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», το οποίο ώθησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια:

Στον αέρα η πρανακριτική – Συνήγορος του Σαμαρά και «εισαγγελέας» στη Βουλή ο Πλεύρης

Μπορεί ο συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε υπόθεση μάλιστα που σχετίζεται με το σκάνδαλο της Novartis, να έχει ταυτόχρονα τον ρόλο του «εισαγγελέα» στην Προανακριτική κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου; Φαίνεται πως μπορεί. Ο Θανάσης Πλεύρης έχει καταφέρει να «παντρέψει» αυτούς τους δύο ρόλους που συγκρούονται σίγουρα με τους νόμους της ηθικής. Εκτός και αν θεωρεί ο κ. Πλεύρης πως με εντολή Σαμαρά και τα… σκυλιά δεμένα.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, λοιπόν, λόγω της μεγάλης προθυμίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να εκπροσωπεί παντού τον Αντώνη Σαμαρά, να τινάξει στον αέρα όλη τη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής!

Όπως έγραψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο Αντώνης Σαμαράς, που είχε εκραγεί στο άκουσμα της προοπτικής να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Πλεύρης (μαζί με τους Γεωργιάδη και Βορίδη, το 2012), τώρα φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν. Έγινε στο πέρασμα του χρόνου υπασπιστής του κ. Σαμαρά και συνήγορός του σε σειρά υποθέσεων. Θα έλεγε, δηλαδή, κανείς ότι πλέον συνδέονται τόσο φιλικά όσο και επαγγελματικά. Και, βεβαίως, ο κ. Πλεύρης ως δικηγόρος έχει -εντός ηθικού ορίου φυσικά, γιατί είναι και βουλευτής- το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμά του, έχοντας πελάτες του όποιους επιθυμεί.

Το ερώτημα όμως είναι αν γίνεται να υπερασπίζεται τον κ. Σαμαρά στις αίθουσες των δικαστηρίων για μια υπόθεση που αγγίζει το σκάνδαλο Novartis, όταν την ίδια στιγμή είναι μέλος της Προανακριτικής, δηλαδή εισαγγελέας που ερευνά την πιθανότητα πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Η υπόθεση, σχετική με το σκάνδαλο της Novartis για την οποία ο Θανάσης Πλεύρης εμφανίστηκε στο δικαστήριο να υπερασπιστεί τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν η αντιδικία του πρώην πρωθυπουργού με τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη, για ένα σατιρικό tweet που είχε αναρτήσει ο εκδότης και στο οποίο ο Α. Σαμαράς φέρεται να λέει: «Όποιος ανοίξει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε βρει τραγικό θάνατο τον Ιούνιο του 2016, όταν το τζιπ το οποίο οδηγούσε έπιασε φωτιά στην Αττική Οδό. Σύμφωνα δε με εκθέσεις του FBI αλλά και καταθέσεις μαρτύρων, ο Μαυρίκος φέρεται ότι ξέπλενε χρήμα της Novartis. Η σχετική μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη κατατέθηκε από τον κ. Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2018. Εναν χρόνο αργότερα, κι ενώ είναι πλέον σε εξέλιξη στη Βουλή η Προανακριτική για πολιτική σκευωρία στο σκάνδαλο Novartis, κανείς δεν περίμενε να δει την είσοδο του κ. Πλεύρη, του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, στην αίθουσα του δικαστηρίου με την αρμοδιότητα του συνηγόρου του κ. Σαμαρά. Για την ιστορία, ο κ.  Βαξεβάνης καταδικάστηκε γι’ αυτό το tweet.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This