Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Βράβευση για τον Προκόπη Παυλόπουλο με το χρυσό μετάλλιο της Ολυμπιακής Αξίας

Την απονομή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας για την τεράστια συμβολή του στο ολυμπιακό κίνημα, στις ολυμπιακές αξίες και στην ολυμπιακή κληρονομιά αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2020 στη Λοζάνη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η απονομή της διάκρισης αυτής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, πριν από την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Ζητώ την εξαίρεση του Αθανάσιου Πλεύρη»

Για τους συγκεκριμένους αγώνες, όπως ανακοίνωσαν χθες οι Ιάπωνες διοργανωτές, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων η ολυμπιακή φλόγα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα καίει με υδρογόνο. Η δράση αυτή εντάσσεται στην όλη προσπάθεια που κάνει η οργανωτική επιτροπή του «Τόκιο 2020», ώστε οι επικείμενοι Αγώνες να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε πως κάποια σημεία της δάδας θα χρησιμοποιούν υδρογόνο που δεν εκλύει διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται, ενώ υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί και στον βωμό όπου θα καίει η φλόγα στις τελετές έναρξης και λήξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ