Το ποδόσφαιρο «στήνει» την κυβέρνηση στα… έντεκα μέτρα!

Must Read

Θύελλα στον χώρο του ποδοσφαίρου με πολιτικές προεκτάσεις και απρόβλεπτες συνέπειες μια μόλις εβδομάδα μετά την συνάντηση του Big4 με τους εκπροσώπους της UEFA.

Χθες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ψήφους 4 προς 1 εισηγήθηκε ουσιαστικά τον υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη θεωρώντας ότι υπάρχει παράβαση του κανονισμού περί πολυιδιοκτησίας. Η επιτροπή γνωματεύει πως στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Ξάνθη εμπλέκονται πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εισήγηση της επιτροπής ξεσηκώθηκε  θύελλα διαμαρτυριών με επίκεντρο κυρίως την Βόρειο Ελλάδα. Σε αθλητικές εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης ακούστηκαν ακραία πράγματα. Φίλαθλοι έκαναν λόγο «για εθνικό διχασμό», «εμφύλιο πόλεμο» και άλλα τέτοια ακραία ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοια ειπώθηκαν ακόμα και από επίσημα χείλη, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και της πολιτικής.

Μάλιστα, η πιο σκληροπυρηνική θύρα του Δικεφάλου ανήρτησε στο facebook το παρακάτω post:

ΠΑΟΚ

Σήμερα, ο πρωθυπουργός διέγραψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη με τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης να δηλώνει πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται». Πολύ σοβαρές δηλώσεις ωστόσο, έγιναν από τον Κυριάκο Βελόπουλο κατά την τοποθέτηση του στην Βουλή αναφέρθηκε στο θέμα της εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης ήταν οι εξής:

«Πάτε να διχάσετε τον λαό με τις παλαβομάρες ενός υπουργού σας. Έχετε έναν υπουργό που αντί να κάνει τον πυροσβέστη γίνεται εμπρηστής. Ο ίδιος δύο ημέρες πριν εκδικαστεί η υπόθεση διορίζει δύο μέλη της επιτροπής από τον Πειραιά! Ή είναι ανίκανος ο υπουργός σας ή η παρέμβασή του είναι λάθος. Η μόνη λύση για τον Αυγενάκη είναι να τον “ξηλώσει” ο πρωθυπουργός. Κρούω τον κώδωνα και στα άλλα κόμματα, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μια ποδοσφαιρική κόντρα. Μη χαμογελάς κ. Τσακαλώτε είσαι και ΠΑΟΚ» είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης για να συνεχίσει: «η απόφαση Αυγενάκη πριμοδοτεί το σενάριο του διχασμού. Παίζετε βρώμικο παιχνίδι και επικίνδυνο! Αν δεν σταματήσει η ιστορία αυτή φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό οι συνάδελφοι του Βορρά θα είναι βουλευτές άλλου κοινοβουλίου».

Δείτε επίσης: Διαγράφηκε από τη Ν.Δ. ο Ζαγοράκης μετά την απειλή ανεξαρτητοποίησης λόγω ΠΑΟΚ

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την εξοντωτική ποινή του υποβιβασμού. Σε αυτή την πρόθεση όμως της κυβέρνησης αντιδρά πολύ έντονα η Θύρα7 η οποία με ανακοίνωση της καλεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει παρέμβαση υπέρ του «Ρώσου» γιατί τότε,όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ».

Το πράγμα όπως βλέπουμε ξεφεύγει...Απειλές για διχασμό της χώρας, για εμφύλιο πόλεμο, απειλές από ιδιωτικούς στρατούς των ομάδων(γιατί αυτό ειναι οι σύνδεσμοι οπαδών) και η κυβέρνηση βρίσκεται εν μέσω διασταυρωμένων πυρών.

Αν ο ΠΑΟΚ υποβιβαστεί η Ελλάδα θα χωριστεί στην μέση. Αν ο νόμος αλλάξει και την γλυτώσει τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε κόντρα με τον μεγάλο της «υποστηρικτή» τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Και στις δυο περιπτώσεις οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This