Απάντηση Παπαγγελόπουλου στον Αθανασίου: «Είναι ψεύτης, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Must Read

Στις καταγγελίες του τέως εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, ότι τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου, απάντησε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λέγοντας:

«Οι Εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους.

Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κα Ράϊκου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα βγήκαν βόλτα στην όμορφη Κρακοβία

Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία. Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ’ αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά…

Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής.
Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Αθανασίου: «Δεν δέχτηκα παρέμβαση για την Novartis»

Ο Παναγιώτης Αθανασίου ανέφερε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την υπόθεση της Novartis, και ουσιαστικά «αθώωσε» τον Δ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι η Ελένη Ράικου δεν του είχε μιλήσει ποτέ για παρεμβάσεις, ούτε ο ίδιος είχε ακούσει ποτέ το όνομα «Ρασπούτιν».

«Εγώ έκανα τη δουλειά μου και ήρθα εδώ γιατί με καλέσατε. Επαναλαμβάνω, ποτέ και κανείς δεν μου κατεύθυνε τη βούληση», απάντησε ο Κ. Αθανασίου σε μέλος της Επιτροπής που τον ρώτησε: «Αυτά που τώρα καταγγέλλετε τα έχετε αναφέρει υπηρεσιακά; Γιατί τόσα χρόνια δεν αναφέρατε τίποτα;».

Πάντως, σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, εάν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του άσκησε πιέσεις για τη Novartis, ο Π. Αθανασίου απάντησε «καμία».

Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη κατέθεσε στην Προανακριτική δημοσίευμα με ημερομηνία 11/01/2017 που αναφέρει ότι ο πρώην εισαγγελέας διέταξε νέα έρευνα για τη Novartis, με τον ίδιο να απαντά «δεν θυμάμαι σχετικά».

Ευλόγως προκύπτει το ερώτημα για ποιον λόγο κλήθηκε ο εν λόγω -όχι και τόσο κομβικός, αλλά ούτε και αξιόπιστος- μάρτυρας, από τη στιγμή που ο ίδιος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν έχει ασχοληθεί με την εξεταζόμενη υπόθεση. Ο Παναγιώτης Αθανασίου στην κατάθεσή του έβγαλε την πικρία του, αφού παραδέχτηκε πως ήθελε και μια τρίτη θητεία, που δεν του δόθηκε -γεγονός που ίσως αποτελεί και το κίνητρό του-, προσκλήθηκε έπειτα από υπόδειξη της Ελένης Ράικου ότι της «εκμυστηρεύτηκε» παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου. Οι καταγγελίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, δεν συνοδεύτηκαν με αποδείξεις

Mάλιστα, στην αρχή της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ξεκαθάρισε ότι τίθεται ηθικό ζήτημα για την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη από την Προανακριτική, μετά την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ότι είναι δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση σχετική με τη Novartis. Επόμενος μάρτυρας στην Προανακριτική είναι ο Νίκος Μανίας, πρώην σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This