Ούτε γάτα ούτε ζημιά; Η κυβέρνηση δέχτηκε τις «εξηγήσεις» που ΔΕΝ ζητήθηκαν και ΔΕΝ έδωσε ο Σαμαράς!

Must Read

«Κουκούλωσε» ή όχι η κυβέρνηση τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της ΝΔ από την απουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία για την τροπολογία που έσωσε ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό. Και αυτό ενώ αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες, οι πηγές του Μαξίμου είπαν ότι η κυβέρνηση έκαναν αποδεκτή την εξήγηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν πως έδωσε εξηγήσεις από την απουσία του από τη Βουλή!

Μάλιστα μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισαν με νόημα ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Το βέβαιο είναι ότι με αυτήν την εξέλιξη το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά μπαίνει σε νέες περιπέτειες μια και θα πρέπει εκείνος να δώσει εξηγήσεις για το που είναι η αλήθεια και που το ψέμα!

Η κυβέρνηση ήθελε να ελιχθεί μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και τους έστρεψε εναντίον της έστω και αν πέρασε η τροπολογία για την σωτηρία του δικεφάλου του Βορρά και της Ξάνθης! ‘Ετσι φορτώθηκε την «καυτή πατάτα» του ποδοσφαίρου και το αποτέλεσμα των χειρισμών της είναι να βάλει… φωτιά σε ολόκληρη τη χώρα. Κατάφερε να στρέψει τους πάντες εναντίον της, αλλά το χειρότερο είναι ότι διχάζει την ελληνική κοινωνία.

Νωρίτερα είχε περάσει με 156 «ναι» και 90 «όχι» η τροπολογία. Μάλιστα, δεν υπήρξε τελικά καμιά καταψήφιση, όπως ανησυχούσε η κυβέρνηση. Έτσι δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί η απειλή για διαγραφή βουλευτών που θα καταψηφίσουν την τροπολογία.

Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση ξεμπερδεύει με τις αντιδράσεις καθώς τώρα θα έχει απέναντι της τον μεγάλο της «υποστηρικτή» Βαγγέλη Μαρινάκη και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Ήδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «κλοπή πρωταθλήματος» και αγώνα με «όλα τα ένδικα μέσα».

Δείτε επίσης: «Failed state» η Ελλάς – Παραδώστε τα κλειδιά στους ξένους…

Το γεγονός της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά σχολιάστηκε ειρωνικά και από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «αυτοεξευτελισμό της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς».

Από την ΝΔ απουσίασε ακόμα ένας βουλευτής ο Γιώργος Βαγιωνάς από την Χαλκιδική. Ο οποίος έστειλε επιστολή που όμως δεν προσμετράται. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Εύη Αχτσιόγλου, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιώργος Αραχωβίτης και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Να δούμε λοιπόν, πως θα τελειώσει η ιστορία με το ποδόσφαιρο και αν τελικά θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα… 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This