Δευτέρα 14/6/2021

«Σφαγή» Μητσοτάκη-Τσίπρα στην… ποδιά του Μαρινάκη και του Σαββίδη!

Στο ντέρμπι των πολιτικών αρχηγών με φόντο τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο ακούστηκαν ονόματα και καταλογίστηκαν ευθύνες. Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να γίνει συγκεκριμένος και να πει ονομαστικά σε ποιους απευθύνεται:

«Μιλήσατε εσείς για νταβατζήδες; Εκλεκτικές σχέσεις; Ποιοι είναι; Πως λέγονται; Ο Μαρινάκης; Ο Σαββίδης; Γιατί δεν το λέτε; Μιλάτε εσείς για φερέφωνα ιδιοκτητών ΜΜΕ; Εσείς τα λέτε αυτά;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «με βάση τα συμφέροντά τους λέτε γέρνουν τα ΜΜΕ τους; Αλήθεια; Δεν το είχαμε καταλάβει… Καλωσορίσατε! Είναι τα ΝΕΑ, το ΟΝΕ; Ποιο; Ή σταθμός ΟΡΕΝ ή Έθνος; Γιατί δεν τα λέτε; Όταν λέτε βαριές κουβέντες να έχετε την ευθύνη».

Αίσθηση προκάλεσε το ύφος  του Πρωθυπουργού  στην δευτερολογία του απαντώντας στον Α. Τσίπρα:  «Εξ όσον θυμάμαι ο κ. Μαρινάκης είναι αυτός ο οποίος σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα στις εφημερίδες μέχρι που δεν τα βρήκατε κάπου. Δεν ξέρω που… Αλλά αυτός σας στήριξε με κόκκινα εξώφυλλα. Ως προς τον κύριο Σαββίδη με τον οποίο πηγαίνατε αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη, αν θυμάμαι καλά αυτός ήταν που είχε πει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός. Αφήστε λοιπόν αυτά στην άκρη κ. Τσίπρα, εσείς τους είχατε πάρει αγκαλιά και τους δυο μέχρι που κάπου τσακωθήκατε».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης αλά Θάτσερ: «Θα διακοπεί το πρωτάθλημα αν συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα» – Μνημόνιο με FIFA, UEFA

Η αφορμή για τους διαξιφισμούς των δυο ξεκίνησε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε κάποια στιγμή της ομιλίας του σε κάποιους που μετατρέπουν τα μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα: «Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε λίγο αργότερα και στην τριτολογία του έβαλε στο επίκεντρο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού λέγοντας:  «Μου είπατε για τον Μαρινάκη και τα πρωτοσέλιδα που μου έκανε. Δηλαδή εσείς τα βρήκατε και σας κάνει διαρκώς πρωτοσέλιδα τώρα;»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ