15.2 C
Athens
20-2-2020

Όλα όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5/2, στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε, τονίστηκε πως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές, ενώ τέθηκε ως στόχος η ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και η υιοθέτηση ενός πρότυπου μοντέλου αστικής ανάπτυξης. Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε από τον Πρωθυπουργό η κατεύθυνση για απλοποίηση του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και το εταιρικό Δίκαιο, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων.


Μεταξύ των σημαντικών δράσεων που παρουσιάστηκαν, είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, η εφαρμογή και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (μέσω και της Golden Visa), αλλά και του πλαισίου για τις ΣΔΙΤ. Επίσης, με την παρουσίαση συγκεκριμένων έργων, αναπτύχθηκαν οι στόχοι για αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, τη σύνδεση Έρευνας – Τεχνολογίας – Καινοτομίας με την αγορά και τη στήριξη καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, δόθηκαν τα στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και αναλύθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίτευξη βιώσιμου ρυθμού ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, μέσω υλοποίησης του ΠΔΕ-ΕΠΑ, για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, για την προστασία του καταναλωτή και για ένα σύγχρονο Κράτος, λιτό και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η Γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Πελοπίδας Καλλίρης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νικόλαος Μαντζούφας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Θανάσης Κυριαζής, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Νίκη Δανδόλου και ο Πρόεδρος της ΜΟΔ, Γιώργος Παπαδημητρίου.

Η εναρκτήρια δήλωση του Πρωθυπουργού

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:
«Καταρχάς, συγχαρητήρια για τις επιδόσεις του Υπουργείου συνολικά σε όλη την πολιτική ηγεσία για το α’ εξάμηνο, νομίζω ότι το αποτύπωμα είναι σαφώς πολύ θετικό, αλλά, βέβαια, αυτό ανεβάζει και τον πήχη των προσδοκιών για το τι πρέπει να κάνουμε το 2020, το οποίο είναι έτος ανάπτυξης και επενδύσεων. Οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες καθώς έχουν ήδη αποτυπωθεί και από την ομιλία μου ως Πρωθυπουργός, αλλά και από τις δικές σας δημόσιες δηλώσεις, να αυξήσουμε σημαντικά τη συμμετοχή των επενδύσεων ξένων και εγχώριων στο αναπτυξιακό μας μείγμα.

Να βελτιώσουμε περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάτι το οποίο θα πρέπει πια να αποτυπωθεί και στον κατάλογο των business της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ειδικά αυτά τα οποία αναφέρονται στην ανταγωνιστικότητα, στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, να οικοδομήσουμε, να ολοκληρώσουμε και να δρομολογήσουμε τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως ένα συνολικό εργαλείο χρηματοδότησης κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Να προχωρήσουμε κατά προτεραιότητα σημαντικά έργα ΣΔΙΤ, να ολοκληρώσουμε τις δράσεις που ήδη έχουμε σχεδιάσει στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, οπότε, καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον για να αποπνέει αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, το 2020 θα πρέπει να αποδειχθεί κομβική χρονιά και στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Οπότε και πάλι Υπουργέ μου, καλως ήρθατε και καλή δύναμη στον κοινό μας στόχο».

ΚΟΥΛΗΣ ΑΔΩΝΙΣ

Απολογισμός της περιόδου Ιούλιος – Δεκέμβριος 2019

Ελληνικό:

 • Εγκρίθηκαν όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις,
 • Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του καζίνο βρίσκεται σε εξέλιξη (14.01.2020 Επικύρωση πρακτικών),
 • Δύο νομοθετικές διατάξεις βρίσκονται προς ψήφιση,
 • Νομοθετική Ρύθμιση για τακτοποίηση αυθαιρέτων,
 • Νομοθετικές Ρυθμίσεις για τη διάθεση πίστωσης (κρατικό προϋπολογισμό/ΠΔΕ) για την δημοπράτηση του έργου μετεγκατάστασης της ΜΥΑ/ΛΣ στο Ναυτικό οχυρό Σκαραμαγκά

Σύνδεση Έρευνας – Τεχνολογίας – Καινοτομίας με την αγορά:

 • Συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας & Τεχνολογίας,
 • Ολοκλήρωση αξιολόγησης Β’ κύκλου του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ»,
 • Έγκριση εκχώρησης για τη Δημιουργία Πολιτείας Καινοτομίας στο ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ» (Ιnnovation District)

Bελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος:

 • Ν. 4635/2019: Μεγαλύτερη ευελιξία στις επενδύσεις που θεωρούνται στρατηγικές
 • Περισσότερο ευέλικτη διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας των επενδύσεων που εντάσσονται στους Αναπτυξιακούς Νόμους
 • Απλοποιείται το καθεστώς έναρξης λειτουργίας μιας επιχείρησης σε επιχειρηματικό πάρκο
 • Καταργείται η έννοια της όχλησης, κατάταξη των μεταποιητικών δραστηριοτήτων στην περιβαλλοντική κατάταξη (επίκειται ΚΥΑ)
 • Πιστοποίηση και έλεγχος και από ιδιωτικούς φορείς,
 • Συγκρότηση ΟΔΕ για την απλοποίηση της αδειοδότησης και την Εποπτεία,
 • Επεξεργασία ρυθμίσεων για την απλοποίηση αδειοδότησης στον πρωτογενή τομέα και τις μεταφορές

Επενδύσεις/έργα:

 • «Killada Hills»: Έκδοση Άδειας Δόμησης για το επενδυτικό σχέδιο «KILADA HILLS» (π/υ 420 εκ. ευρώ),
 • «Elounda Hills»: Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος/ΕΣΧΑΣΕ της Στρατηγικής Επένδυσης «Elounda Hills» (π/υ 450 εκ. ευρώ),
 • Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Υπογραφή συμφωνίας σύμβασης μίσθωσης των εργοστασίων σε Πλατύ και Σέρρες μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.B.E.E., της Τράπεζας Πειραιώς και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας,
 • Έγκριση 6 Στρατηγικών Επενδύσεων από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ύψους 1,05 δις €.
 • Εγκρίθηκε στις 20.12.2019 το νέο χρηματοδοτικό προϊόν για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook (δάνεια με επιδότηση επιτοκίου).
 • Η Αναπτυξιακή Τράπεζα εξουσιοδοτήθηκε για την υπογραφή σχετικού προσαρτήματος στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις με τις Τράπεζες στο πλαίσιο της δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).

Επενδύσεις/Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα:

 • Προετοιμασία Κανονισμών για την ενεργοποίηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,
 • Επιχορήγηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (590 εκ €) και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (600 εκ €)

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ):

 • Κατάρτιση σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της παρακολούθησης του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων,
 • Εθνικό Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΠΑ) -ψήφιση νόμου 4635/2019- ΥΑ για Έγκριση προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας Μεταβατικής Περιόδου

Απορρόφηση ΕΣΠΑ 2014 – 2020:

 • Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 κατά το έτος 2019, βελτιώθηκε σε ποσοστό 22% σε σχέση με το έτος 2018. Δαπάνες ύψους 1.321,1 εκ. € εκ των ετήσιων δαπανών ύψους 1.675, 1 εκ. € πραγματοποιήθηκαν το Β εξάμηνο του έτους,
 • Υποβολή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ προς έγκριση στην Ε.Ε. (31.10.2019), ως απόρροια της κατανομής του αποθεματικού επίδοσης στους επιτυχημένους άξονες των προγραμμάτων,
 • Ενεργοποίηση αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής στο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να αναλάβει τα έργα ΤΠΕ ως ενδιάμεσος φορέας.Εκχώρηση πόρων από τα ΕΠ «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» και «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα», ύψους δημόσιας δαπάνης 738 εκ. Ευρώ.

Προστασία καταναλωτή:

Έλεγχος Παρεμπορίου: κατά το χρονικό διάστημα από 19.08.2019 έως και την 31.12.2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6789 έλεγχοι (199% αύξηση των πραγματοποιούμενων ελέγχων συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018) και βεβαιώθηκαν συνολικά 795 παραβάσεις (90% αύξηση των βεβαιωμένων παραβάσεων συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018).

Συνάντηση Πρωθυπουργού με ηγεσία Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων2

Κυριότερες δράσεις για το επόμενο εξάμηνο

Δημιουργία Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά:

 • Νομοθετική Ρύθμιση για το εργαλείο Διανομής του ακινήτου,
 • Συμφωνία ΥΠΟΙΚ, ΤΑΙΠΕΔ & ΛΑΜΔΑ επί του σχεδίου και διαγράμματος Διανομής (Κατόπιν Εισήγησης ΤΕΕ),
 • Νομοθετική Ρύθμιση για σύσταση δικαιώματος επιφάνειας και καθορισμό του περιεχομένου,
 • Νομοθετική Ρύθμιση για την εισφορά των εμπράγματων δικαιωμάτων πλήρους κυριότητας και επιφάνειας ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό Α.Ε.,
 • Έκδοση ΚΥΑ για την ρύθμιση της διαδικασίας για την παράδοση των κοινόχρηστων χώρων κοινής ωφελείας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας από το Ελληνικό Α.Ε στον φορέα Διαχείρισης κοινοχρήστων και τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς,
 • Νομοθετική Ρύθμιση για εγγραφή των ΚΥΑ στο Κτηματολόγιο,
 • Νομοθετική Ρύθμιση για την εγγραφή στο Κτηματολόγιο της συμφωνίας διανομής, της σύστασης του διαζώματος επιφάνειας και της εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων στην Ελληνικό Α.Ε.

Αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας & Ανάπτυξης σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις:

 • Αναμόρφωση πλαισίου πιστοποίησης των δαπανών των Φορολογικών κινήτρων του Άρθρου 22Α του ν. 4172/2013
 • Αναμόρφωση με ΚΥΑ της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των αιτημάτων των επιχειρήσεων με γνώμονα τη μείωση της γραφειοκρατίας,
 • Αύξηση του συντελεστή υπερ-έκπτωσης των φορολογικών κινήτρων του Άρθρου 22Α του ν. 4172/2013 με τροποποίηση της σχετικής διάταξης.

Σύνδεση Έρευνας – Τεχνολογίας – Καινοτομίας με την αγορά:

 • Δημιουργία Innovation District στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία ΣΔΙΤ.
 • Thess INTEC Περαία

Βελτίωση Επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων (σε συναρμοδιότητα με τα αντίστοιχα υπουργεία):

 • Απλούστευση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία εταιριών (πιο ευέλικτο πλαίσιο για τις ατομικές επιχειρήσεις, απλούστευση και ενοποίηση των διαδικασιών του εταιρικού δικαίου, αντικατάσταση νομικών μορφών, πχ ΕΠΕ)
 • Απλοποίηση αδειοδότησης Δραστηριοτήτων Πρωτογενούς Τομέα,
 • Απλοποίηση αδειοδότησης Δραστηριοτήτων Τομέα Μεταφορών,
 • Απλοποίηση αδειοδότησης Δραστηριοτήτων Τομέα Εκπαίδευσης,
 • Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων,
 • Επέκταση της διαλειτουργικότητας του ΓΕΜΗ (διασύνδεση με τραπεζικό σύστημα, ΕΦΚΑ, taxis),
 • Εκσυγχρονισμός του ΓΕΜΗ (έλεγχος νομιμότητας, αυτόματη δέσμευση επωνυμίας, αναδιοργάνωση υπηρεσιών ΓΕΜΗ)

Προσέλκυση Επενδύσεων/Ρευστότητα:

 • Δημιουργία Ταμείου Εγγυοδοσίας,
 • Ενεργοποίηση Αναπτυξιακής Τράπεζας (Έκδοση Κανονισμών, Προκήρυξη θέσεων, Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών προϊόντων)

Προώθηση Εθνικής Στρατηγικής για τις Δημόσιες Συμβάσεις:

Προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσω των δημοσίων συμβάσεων

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ):

 • Διαμόρφωση και έναρξη υλοποίησης Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ): Κατάρτιση σχεδίου ΕΠΑ και τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων – Πρόταση για Σύστημα
 • Διαχείρισης και Ελέγχου,
 • Αναδιοργάνωση πλαισίου χρηματοδότησης αναπτυξιακής πολιτικής από το ΠΔΕ,
 • Καθορισμός διαδικασιών Μητρώου Δεσμεύσεων για ΠΔΕ

Προετοιμασία ΕΣΠΑ 2021-2027:

 • Ενεργοποίηση των οργάνων αναπτυξιακού σχεδιασμού,
 • Διαβούλευση των Τομεακών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027,
 • Υποβολή ΕΣΠΑ και ΕΠ 2021- 2027

Υλοποίηση ΕΣΠΑ 2014-2020:

Αναθεώρηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ (σχετικές ενέργειες από Διαχειριστικές Αρχές των ΕΠ με σκοπό την έγκριση της αναθεώρησης)

Βελτίωση Θεσμικού Πλαισίου:

Υιοθέτηση επιλογών απλοποιημένου κόστους σε δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Βελτίωση της διαδικασίας απόδοσης μέρους των εσόδων της ΕΕΣΥΠ (πρώην ΤΑΙΠΕΔ), με σκοπό την χρηματοδότηση επενδύσεων του ΠΔΕ, κ.α.

ΕΣΠΑ/Δράσεις επιχειρηματικότητας:

Σχεδιασμός νέων προσκλήσεων χρηματοδότησης – βελτίωση ΠΣΚΕ μέσω της δυνατότητας διασυνδέσεων με άλλα πληροφοριακά συστήματα.

Διαβάστε επίσης: Οι χωριστοί δρόμοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα – «Οδοιπορικό» στην ανθρώπινη πλευρά τους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γοητευτικές Ελληνίδες που ερωτεύτηκαν και έκαναν δεσμό με μικρότερους άντρες

Η διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια υπήρξε μεγάλο ταμπού στο παρελθόν, ιδίως στις περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν μεγαλύτερες από τους άνδρες. Επειδή όμως βρισκόμαστε...

Σκούπισε τα οπίσθιά της μέσα στο σούπερ μάρκετ και πέταξε το χαρτί στο ράφι! (video)

Είδαμε πολλές φορές αυτό το αρρωστημένο video και δεν καταλήξαμε πουθενά... Ούτε για ποιον λόγο αυτή η σιχαμερή κυρία που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας σε...

Tα 10 ελληνικά ζευγάρια που δεν θυμάστε ότι κάποτε ήταν μαζί 

Έρωτες από το μακρινό παρελθόν, που πιθανότατα κανείς δεν θυμάται ότι κάποτε ήταν μαζί, και όσοι το μάθουν τώρα, αναμφισβήτητα θα μείνουν με το...

Να φύγετε, να πάτε αλλού!

Αδέρφια, τα μάθατε τα νέα. Στη Μενάνδρου διάφορα πολυπολιτισμικά αδέρφια μας, κυρίως Πακιστανοί, διαβάζω, την πέσανε σε έναν Αφγανό που πούλαγε λαθραία τσιγάρα. ...

Διάσημη παίκτρια του Big Brother με όπλα και ναρκωτικά! Συνελήφθη στον Βόλο

Σοκ προκάλεσε στην ελληνική showbiz η είδηση ότι 44χρονη πασίγνωστη παίκτρια του Big Brother «πιάστηκε στα πράσα» με... ολόκληρο οπλοστάσιο και ποσότητες ναρκωτικών! Η αστυνομία έκανε...

Τα διάσημα ζευγάρια που χώρισαν το 2019 και είναι πλέον σαν ξένοι

Φεύγοντας το 2019 παίρνει μαζί του χαρές και λύπες, έρωτες και χωρισμούς, ξεκινήματα και τελειώματα. Φεύγει κι αφήνει αναμνήσεις, άλλες φορές γλυκές κι άλλες...

Η Δανάη Μπάρκα, φανερά αδυνατισμένη, αποκαλύπτει στους followers τα μυστικά της διατροφής της

Τις διατροφικές της συνήθειες έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα η Δανάη Μπάρκα και τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα, καθώς έχει ήδη απολέσει κάμποσα κιλά.  Κι αυτό...

Όλα τα βλέμματα στο τσιφτετέλι της Μαρίας Βοσκοπούλου! Περήφανος μπαμπάς ο Τόλης στην πρεμιέρα του (video)

Ο αειθαλής Τόλης Βοσκόπουλος, επέστρεψε δυναμικά στον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης με όλες τις τεράστιες επιτυχίες του που λάτρεψε και αποθεώνει το ελληνικό κοινό...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

TRENDING

Οι γοητευτικές Ελληνίδες που ερωτεύτηκαν και έκαναν δεσμό με μικρότερους άντρες

Η διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια υπήρξε μεγάλο ταμπού στο παρελθόν, ιδίως στις περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν μεγαλύτερες από τους άνδρες. Επειδή όμως βρισκόμαστε...

Σκούπισε τα οπίσθιά της μέσα στο σούπερ μάρκετ και πέταξε το χαρτί στο ράφι! (video)

Είδαμε πολλές φορές αυτό το αρρωστημένο video και δεν καταλήξαμε πουθενά... Ούτε για ποιον λόγο αυτή η σιχαμερή κυρία που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας σε...

Tα 10 ελληνικά ζευγάρια που δεν θυμάστε ότι κάποτε ήταν μαζί 

Έρωτες από το μακρινό παρελθόν, που πιθανότατα κανείς δεν θυμάται ότι κάποτε ήταν μαζί, και όσοι το μάθουν τώρα, αναμφισβήτητα θα μείνουν με το...

Να φύγετε, να πάτε αλλού!

Αδέρφια, τα μάθατε τα νέα. Στη Μενάνδρου διάφορα πολυπολιτισμικά αδέρφια μας, κυρίως Πακιστανοί, διαβάζω, την πέσανε σε έναν Αφγανό που πούλαγε λαθραία τσιγάρα. ...

Διάσημη παίκτρια του Big Brother με όπλα και ναρκωτικά! Συνελήφθη στον Βόλο

Σοκ προκάλεσε στην ελληνική showbiz η είδηση ότι 44χρονη πασίγνωστη παίκτρια του Big Brother «πιάστηκε στα πράσα» με... ολόκληρο οπλοστάσιο και ποσότητες ναρκωτικών! Η αστυνομία έκανε...

Τα διάσημα ζευγάρια που χώρισαν το 2019 και είναι πλέον σαν ξένοι

Φεύγοντας το 2019 παίρνει μαζί του χαρές και λύπες, έρωτες και χωρισμούς, ξεκινήματα και τελειώματα. Φεύγει κι αφήνει αναμνήσεις, άλλες φορές γλυκές κι άλλες...

Η Δανάη Μπάρκα, φανερά αδυνατισμένη, αποκαλύπτει στους followers τα μυστικά της διατροφής της

Τις διατροφικές της συνήθειες έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα η Δανάη Μπάρκα και τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα, καθώς έχει ήδη απολέσει κάμποσα κιλά.  Κι αυτό...

Όλα τα βλέμματα στο τσιφτετέλι της Μαρίας Βοσκοπούλου! Περήφανος μπαμπάς ο Τόλης στην πρεμιέρα του (video)

Ο αειθαλής Τόλης Βοσκόπουλος, επέστρεψε δυναμικά στον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης με όλες τις τεράστιες επιτυχίες του που λάτρεψε και αποθεώνει το ελληνικό κοινό...

Τίμησε και φέτος το τάμα της, η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που σώθηκε από την πτώση του Χιούι στην Ελλασόνα

Πιστή στο τάμα της στην Παναγιά την Ακρωτηριανή ήταν και φέτος η Βασιλική Πλεξίδα. Η υπαξιωματικός του Στρατού, η οποία πριν από τρία χρόνια...

Ο κολλητός της Ηλιάνας Παπαγεωργίου διαγνώστηκε με καρκίνο στο 4ο στάδιο 

Συγκίνηση προκαλούν τα stories της Ηλίανας Παπαγεωργίου, στα οποία αναφέρει ότι ο καλύτερος της φίλος και trainer, John Ligas διαγνώστηκε με καρκίνο. Η Ηλιάνα δημοσίευσε...