Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Θετική η Ε.Ε. στη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων

Την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Τζεντιλόνι για τα καλά λόγια, που είπε για την ελληνική οικονομία, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» κι εκείνος του απάντησε ότι υπήρξε ρεαλιστής. «Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε.

Σχετικά με αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης εξήγησε:

«Πιστεύω ότι έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους επτά μήνες, κάτι που αντανακλάται στις αγορές κεφαλαίου και στο ευρύτερο οικονομικό κλίμα.

Είμαστε μια κυβέρνηση, η οποία είναι απόλυτα αφοσιωμένη σε μια φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και έχουμε υπάρξει απόλυτα αξιόπιστοι όσον αφορά την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, ενημερώνοντας τους συνομιλητές μας ότι θα τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2019 και το 2020.

Αλλά στη διάρκεια του έτους, σύντομα και χωρίς καθυστέρηση, αναμένεται να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, αρχής γενομένης από το 2021.

Πιστεύω, ότι αυτό είναι κάτι απολύτως λογικό και χαίρομαι που και εσείς το αναγνωρίσατε και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση».

Επάνω σε αυτά ο κ. Τζεντιλόνι απάντησε:

«Ναι, πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σίγουρα υποστηρικτική για το άνοιγμα αυτής της συζήτησης. Η απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup, αλλά εφόσον η Ελλάδα διατηρεί αυτή τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων –έχετε πολύ θετικά οικονομικά στοιχεία στο σύνολό τους– και πιστεύω ότι με αυτή τη δυναμική η συζήτηση γι’ αυτούς τους στόχους μπορεί να ανοίξει ξανά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι υποστηρικτική για αυτό».

Δείτε επίσης: Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τον Ερντογάν για τα Ίμια – Ποιος λέει την αλήθεια;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ