Τετάρτη 23/6/2021

Ο Πέτσας «πουλάει» πνεύμα με τη λιποθυμία της μαθήτριας

Το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό της μαθήτριας γυμνασίου, που λιποθύμησε από ασιτία στη μέση του δρόμου στον Πύργο, έδωσε αφορμή για ευφυολογήματα κακής ποιότητας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Είχε προηγηθεί νωρίς χθες η σκληρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση, ο οποίος κατήγγειλε ότι «το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός για αυτά έχει ήδη περικοπεί στο μισό», λέγοντας χαρακτηριστικά «όσο και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για “ευημερία και ανάπτυξη για όλους”, ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία δεν υπάρχει».

Η απάντησή του Σ. Πέτσα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς σημείωσε ότι «η “πολιτική του μαγκαλιού”, δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Ο ίδιος, θαρρείς και έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η τάξη που σπουδάζει η άτυχη μαθήτρια, έσπευσε να «ταπώσει» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «η μαθήτρια που “χρησιμοποίησε” ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνο τα δημοτικά σχολεία».

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση «παρέδωσε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ», σπεύδοντας να σχολιάσει ότι ο κ. Τσίπρας, πολιτικά στριμωγμένος αυτή την εποχή, «ψάχνει σωσίβιο στον λαϊκισμό των μαγκαλιών».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο αριθμός γευμάτων, που διανέμονται φέτος είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό κατά 38 σχολεία και το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.

Αντίθετα, ο Αλ. Χαρίτσης ανταπάντησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πέρυσι, στις αρχές Φεβρουαρίου προσφέρονταν ημερησίως 115.267 σχολικά γεύματα. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε, προσφέρονται 111.066 γεύματα ημερησίως, ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να προσφέρονται 185.000».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ