Το πήρε πάνω του ο Τσίπρας για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Έπειτα από μια μακρά και άγονη εσωκομματική διελκυστίνδα για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ που απείλησε να τινάξει στον αέρα την πορεία προς το συνέδριο της προσεχούς άνοιξης, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να εγκαταλείψει την ακινησία και να πάρει το θέμα πάνω του.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αποφασίστηκε ότι στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Τσίπρας θα εισηγηθεί το συνθετικό που θα περιληφθεί στην κομματική μαρκίζα (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ή Πράσινη Συμμαχία ή κάτι ευρύτερο). Σε περίπτωση διαφωνίας ή διαφορετικής πρότασης, το θέμα θα παραπεμφθεί σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, το οποίο θα έχει δεσμευτικό και όχι συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Δείτε επίσης: Εσωτερικό χάσμα στη Νέα Δημοκρατία – Πάνω από 400 στελέχη λένε «αντίο» λόγω Αυγενάκη

Πρόθεση της ηγεσίας, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου, είναι να αποφευχθούν νέες προτάσεις, ώστε να προληφθούν περιττές εντάσεις που θα αδυνάτιζαν την κομματική ενότητα.

Η ουσία είναι ότι οι οργανωτικές έριδες δεν επέτρεψαν να συζητηθεί το κείμενο του απολογισμού, το οποίο πρόκειται να τεθεί στη διάθεση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο απολογισμός, τον οποίο έχουν συγγράψει οι πολύπειροι Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Δραγασάκης και Αριστείδης Μπαλτάς, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Π.Γ. που συνέρχεται επί τούτου εκ νέου σήμερα.

Στο μεταξύ αποφασίστηκε:

  • Να ενισχυθεί η καμπάνια εγγραφής νέων μελών και να διευκολυνθεί η σχετική διαδικασία με την έκδοση κάρτας για όλα τα μέλη. Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, σε ειδικά σημεία που θα στηθούν σε κεντρικούς χώρους στις μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της καμπάνιας, καθώς και σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προσυνεδριακή περίοδο.
  • Να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στις 23 Φεβρουαρίου όπου θα εγκριθούν οι θέσεις για το 3ο Συνέδριο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν το κείμενο απολογισμού και το πρόγραμμα.
  • Να ξεκινήσουν οι προσυνεδριακές συνελεύσεις στις 13 Μαρτίου, με στόχο να είναι ανοιχτές και μαζικές.
  • Να εκλεγούν οι σύνεδροι το τριήμερο 2-4 Μαΐου. Υπολογίζεται ότι στο συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 5.000 με 6.000 σύνεδροι.
  • Να υπάρξει μέριμνα ώστε μέρος των συνέδρων που δεν θα υπερβαίνει το 5% να αποτελείται από προσκεκλημένους, προσωπικότητες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία.

Η νέα Κ.Ε. θα αποτελείται από 251 μέλη, από τα οποία το 1/5 θα προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This