Ο Γιούνκερ καρφώνει Σημίτη και Γερμανούς: «Η Ελλάδα λαθρεπιβάτης στο τρένο της ΟΝΕ»

Must Read

Η Ελλάδα του Κώστα Σημίτη μπήκε σαν λαθρεπιβάτης στο τρένο της ΟΝΕ. Αυτό υποστήριξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Σκάι. «Δεν ήταν μόνο λάθος της Κομισιόν. Έφταιγε το συμβούλιο των υπουργών. Τότε ήταν η Κομισιόν του Μπαρόζο, το 1998-99· η Κομισιόν ζήτησε την έγκριση των υπουργών Οικονομικών να ελέγξουν τα στατιστικά στοιχεία των χωρών-μελών μέσω της EUROSTAT. Και, δυστυχώς, ήμουν μεταξύ αυτών που είπαν: “Όχι. Η Κομισιόν έχει αρκετές εξουσίες. Αφήστε τις χώρες να ελέγξουν μόνες τα στοιχεία τους”», είπε αφοπλιστικά.

Και παραδέχθηκε στη συνέχεια: «Αυτό ήταν τεράστιο λάθος. Αν είχε η Κομισιόν το δικαίωμα να ελέγξει τα στοιχεία και το ιστορικό των στοιχείων, δεν θα ήταν δυνατόν για την Ελλάδα να μπει στην ευρωζώνη με λάθος βάση. Δεν ήταν λάθος της ”αναθεματισμένης” Κομισιόν, δεν ήταν δικό μου. Ήταν λάθος του συμβουλίου – και εγώ ήμουν μέλος του».

Αναφορικά με τις διαθέσεις των Γερμανών απέναντι στη χώρα μας παραδέχθηκε: «Ήθελαν οι Γερμανοί να τιμωρήσουν την Ελλάδα; Δεν είμαι τόσο σίγουρος, αλλά έδιναν αυτή την εντύπωση. Αυτό οφείλεται στην κοινή γνώμη. Στη Γερμανία η εφημερίδα ”Bild”, το δεξιό κομμάτι του CDU, ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως παράδειγμα… Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς ένα έθνος ως παράδειγμα».

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό! Αρνούνται να πάνε στη σύσκεψη με τον Μηταράκη οι δήμαρχοι – Μουτζούρης: «Δεν είμαστε αποκούμπι ψυχών»

Στην ερώτηση για τα σχέδια του Βερολίνου απάντησε: «Μερικές φορές η Μέρκελ έδινε την εντύπωση ότι ήταν υπέρ του Grexit, παρόλο που ποτέ δεν πίεζε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Σόιμπλε θα δημοσιοποιούσε ένα non paper, που θα ζητούσε από την Ελλάδα να αποχωρήσει για ένα συγκεκριμένο διάστημα από την ευρωζώνη. Ήμουν έντονα αντίθετος σε αυτό, γιατί, από τη στιγμή που θα φύγεις, έφυγες. Είναι εύκολο να φύγεις, παρόλο που αυτό θα συνεπαγόταν για την Ελλάδα τεράστια προβλήματα, όμως είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπείς, οπότε ήμουν κάθετα αντίθετος σε αυτή την ιδέα».

Προσπάθησε, βέβαια, να «χρυσώσει το χάπι» και να σώσει την αφεντιά του, ισχυριζόμενος: «Εγώ ποτέ δεν ήμουν οπαδός της τρόικας, επειδή το ΔΝΤ πήρε ρόλο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ευγενείς ανθρώπους».

Δείτε επίσης: Πρόσκληση στην εκδήλωση: Κρίσιμη ώρα για το Αιγαίο – Χάγη ή Επέκταση Χωρικών Υδάτων στα 12 νμ;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This