Προανακριτική: Αστήρικτες καταγγελίες από την αναξιόπιστη Τσατάνη

Must Read

Τις γνωστές έωλες κατηγορίες περί παρεμβάσεων Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης -αλλά όχι στην υπόθεση Novartis- εκτόξευσε η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, στο σίκουελ της κατάθεσής της στην Προανακριτική.

Η κυρία Τσατάνη ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή της αντίγραφα της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, από τα οποία αποδεικνύονται τα τηλεφωνήματα που είχαν γίνει με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Βεβαίως, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε αρνηθεί ποτέ πως είχε κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες με την κυρία Τσατάνη.

Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον θα είχε να φτάσουν στην Προανακριτική όλες οι συνομιλίες της κυρίας Τσατάνη, ειδικώς την περίοδο που ερευνούσε την υπόθεση Βγενόπουλου, για την οποία διώχθηκε πειθαρχικά. Για αυτή την πειθαρχική δίωξη, μάλιστα, η κυρία Τσατάνη υποστήριξε στην πρώτη κατάθεσή της πως η Βασιλική Θάνου, από τη θέση τότε της προέδρου του Αρείου Πάγου, τη δίωξε «πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης».

H πραγματικότητα, όμως, που δείχνει και τον βαθμό αναξιοπιστίας της κ. Τσατάνη, είναι πως ο πειθαρχικός έλεγχος αφενός ξεκίνησε έπειτα από αναφορά που έστειλαν στον Άρειο Πάγο ο γενικός εισαγγελέας και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, αφετέρου δεν έγινε από την κυρία Θάνου, αλλά από την τότε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου. Κατά τα άλλα, χθες, η κυρία Τσατάνη ισχυρίστηκε ακόμη ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, όταν υπονοούσε εξώδικες παρεμβάσεις το 2016, αναφερόταν στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Αμέσως μετά την κατάθεσή της, ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ότι η πρώην εισαγγελέας επανέλαβε τα «ανόητα ψέματά της», αλλά παρέλειψε να εξηγήσει με ποιον τρόπο «κατάφερε μόνο μέσα σε 72 ώρες να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου, με ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Κύπρο, και να συντάξει πράξη αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων».

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτικός ο Πάνος Καμμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» – Τι είπε για τα κιλά του, τη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και τα Ίμια (video)

Την ίδια ώρα, επιστολή στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Ιωάννη Μπούγα, έστειλε η Ελένη Τουλουπάκη, μέσω της οποίας καταγγέλλει το αίτημα για κλήτευσή της ως ύποπτης και ζητά να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα για όσους το κατέθεσαν, δηλαδή το ΚΙΝ.ΑΛ., και να παραπεμφθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η Προανακριτική συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το μεσημέρι, οπότε αναμένεται -αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- να οριστικοποιηθεί η κλήση των προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. επιχειρούν πάση θυσία να «κρεμάσουν στα μανταλάκια».

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό! Αρνούνται να πάνε στη σύσκεψη με τον Μηταράκη οι δήμαρχοι – Μουτζούρης: «Δεν είμαστε αποκούμπι ψυχών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This