Πολιτικός τζόγος, παραφιλολογία και στη μέση μία προανακριτική που έγινε φαρσοκωμωδία

Must Read

Συνεχίζεται ο πολιτικός τζόγος για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική, ενώ και η -υποκινούμενη από την κυβέρνηση- παραφιλολογία βρίσκεται σε έξαρση εν όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Το προεδρείο της επιτροπής απέστειλε στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου το αίτημα κλήτευσης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Κελέση» και «Σαράφη», ενώ πηγές από τη Ν.Δ. υποστήριζαν ότι η κατάθεσή τους θα γίνει στα πρότυπα της κατάθεσης που έδωσαν στους αντιεισαγγελείς, δηλαδή με αυτοπρόσωπη παρουσία. «Εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι η εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που οι δύο μάρτυρες εξετάστηκαν από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Σοφουλάκη και Ζαχαρή» ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «γαλάζια» μέλη της επιτροπής, κρίνοντας επιβεβλημένη τη φυσική παρουσία των «δύο», αλλά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους και της φωνής τους. Αλλωστε, είναι γνωστή η προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. να «βγάλουν την κουκούλα» των μαρτύρων. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι τον ακριβή τρόπο εξέτασής τους θα υποδείξουν οι αντιεισαγγελείς Σοφουλάκης και Ζαχαρής.

Πηγές, πάντως, του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν ότι ο στόχος της πλειοψηφίας είναι προφανής, δηλαδή ο εκβιασμός των μαρτύρων. Αναφερόμενες δε στον τρόπο εξέτασής τους, επισήμαναν ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και πως από τη στιγμή που έχουν χαρακτηριστεί μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όταν και όπου καταθέτουν, θα καταθέτουν με την κωδική ονομασία τους και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. «Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο. Οσο και να θέλει η Ν.Δ. να μετατρέψει τη διαδικασία σε ζούγκλα, δεν θα της το επιτρέψουμε. Υπάρχουν νόμοι και θα γίνουν σεβαστοί» τόνιζαν οι ίδιες πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε επίσης: «Έριξε» το Twitter η μπαρούφα του Κουρουμπλή για λαθραίους Έλληνες το 1922 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This