Νέα κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με φόντο την τροπολογία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Must Read

Αφορμή για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η τροπολογία των Σταϊκούρα – Τσιάρα με την οποία αυξάνεται σε έξι μήνες, αντί για τρεις, η διορία που θα έχει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων υπόπτων.

Η ρύθμιση έρχεται μετά τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης το φθινόπωρο (η οποία είχε προκαλέσει την οξεία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το γνωστό δημοσίευμα των «Financial Times») και κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ελλόχευε ο κίνδυνος τα δεσμευμένα χρήματα να επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους δίχως να έχει διαλευκανθεί η προέλευσή τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε… δριμύτερη, με το Σωκράτη Φάμελλο να σχολιάζει ότι «επιβεβαιώνεται η απρονοησία σας, που την καταγγείλαμε και εμείς και οι “FT”», ενώ ρώτησε την κυβέρνηση εάν «μέχρι σήμερα έχουν γίνει αποδεσμεύσεις λογαριασμών για ελεγχόμενους για ξέπλυμα, και αν ναι πόσοι και σε ποιους».

Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με αξιόποινες πράξεις, προσθέτοντας ότι προέβη στη διορθωτική ρύθμιση προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο έστω και μιας υπόθεσης να μη διαβιβαστεί. Επισήμανε, ακόμη, ότι το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους διεθνείς εμπλεκόμενους φορείς για τα θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Δείτε επίσης: «Έριξε» το Twitter η μπαρούφα του Κουρουμπλή για λαθραίους Έλληνες το 1922

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This