Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

«Ηρακλής» – Παππάς στα «μαχαίρια» για τον ΟΑΣΘ

Ο συνεταιρισμός απαιτεί γερή αποζημίωση από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ

«Κανονικές και ανεπίληπτες είναι οι συναλλαγές του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “Ηρακλής” με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)».

Αυτό αναφέρει ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ηρακλής» σε σχετική ανακοίνωση και επιτίθεται δριμύτατα κατά του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά, με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την Τρίτη η διοίκηση του οργανισμού, ζητώντας αποζημίωση ύψους άνω των 85.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει προσφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υπέρογκες, όπως επισημαίνει, κρατικές ενισχύσεις που λάμβανε ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ για τα έτη 2010-2016.

Στην ανακοίνωση του συνεταιρισμού, χαρακτηρίζεται η θητεία του κ. Παππά στον ΟΑΣΘ «αυθαίρετη και ανεπαρκής». Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι ο κ. Παππάς υπέγραψε ανεπιφύλακτη επιστολή επιβεβαίωσης των οφειλόμενων ποσών ως πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ενώ καταγγέλλει τον συνεταιρισμό «Ηρακλή» ότι απαιτεί υπέρογκα μισθώματα.

Κανένα δικόγραφο δεν κοινοποιήθηκε στον συνεταιρισμό

Παράλληλα, επισημαίνεται πως, έως και σήμερα κανένα δικόγραφο δεν κοινοποιήθηκε στον συνεταιρισμό, ενώ ο ΟΑΣΘ διατυμπανίζει ότι κατέθεσε τρία δικόγραφα.

«Διαστρεβλώνει τα γεγονότα προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, να υποχρεωθεί να πληρώσει στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα υπέρογκο ποσό, λόγω κυρώσεων για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Παροτρύνουμε τον κ. Παππά, τις ύστατες αυτές ημέρες της αυθαίρετης και ανεπαρκούς θητείας του, να πληροφορηθεί ότι ο συνεταιρισμός “Ηρακλής” προϋπήρχε του ΟΑΣΘ και η δραστηριότητά του ήταν ανεξάρτητη σε σχέση με εκείνη του ΟΑΣΘ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζεται: «Θα αποδείξουμε ενώπιον οποιουδήποτε δικαιοδοτικού οργάνου κληθούμε, είτε αρμοδίου είτε αναρμοδίου, ότι όλες οι συναλλαγές του “Ηρακλή” με τον ΟΑΣΘ είναι εύλογες, ανταποκρινόμενες στις συνθήκες της αγοράς, κανονικές και ανεπίληπτες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ