Αλλάζει το πρόγραμμα στα σχολεία – Μάθημα για τη «διαφορετικότητα» από την Κεραμέως σε δημοτικά και γυμνάσια

Must Read

Περιορίζει τις διδακτικές ώρες ή αυξάνει το ωράριο των μαθημάτων του δημοτικού και του γυμνασίου η Νίκη Κεραμέως, για να «στριμώξει» νέες «εξωτικές» θεματικές ενότητες, όπως ο εθελοντισμός, η σεξουαλική αγωγή, η πρόληψη και η προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, ο σεβασμός στον άλλον, στη διαφορετικότητα.

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 προανήγγειλε περιορισμένες αναπροσαρμογές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και του γυμνασίου, προκειμένου να ενταχθούν οι νέες θεματικές ενότητες.

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει τη σχετική εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για το πώς μπορούν να περιοριστούν οι διδακτικές ώρες των μαθημάτων, ούτως ώστε μέσα στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα να ενταχθούν και οι νέες θεματικές ενότητες. «Αποστολή του σχολείου δεν είναι μόνο να μάθει γράμματα, αλλά και να βγάλει στην κοινωνία πιο σφαιρικά διαμορφωμένους πολίτες. Πολίτες που θα ξέρουν να συμπεριφέρονται, να δραστηριοποιούνται περισσότερο» είπε η Νίκη Κεραμέως, για να προλειάνει το έδαφος των αλλαγών.

Δείτε επίσης: Τέλος Απριλίου το πρώτο εμβόλιο – Ο κορωνοϊός εισχώρησε και στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ και σε φυλακές της Κίνας

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας προκαλούν, ωστόσο, εύλογα ερωτήματα. Πώς θα «χωρέσουν» οι νέες ενότητες σε ένα ήδη βεβαρημένο και απαρχαιωμένο παιδαγωγικά ωρολόγιο πρόγραμμα; Η εισαγωγή των νέων ενοτήτων μπορεί να σημάνει αύξηση του ωραρίου ή περιορισμό της διδακτικής ώρας, προκειμένου στο επτάωρο να βγουν περισσότερα μαθήματα; Επίσης, ποιοι θα διδάξουν τις νέες ενότητες ή μήπως αυτό σημαίνει νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών;

Δείτε επίσης: Πέθανε ο κατασκευαστής των πρώτων ελληνικών όπλων στη μεταπολίτευση, Σωτήρης Σοφιανόπουλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This