Κυριακή 13/6/2021

Προανακριτική: Μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αναφορικά με τον τρόπο διεύρυνσης του -ήδη σαθρού- κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου υπέβαλε ο Κώστας Τασούλας, κατόπιν σχετικής επιστολής της Προανακριτικής.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι, αν και το αίτημα υπεβλήθη μόλις χθες, το Συμβούλιο αναμένεται να γνωμοδοτήσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα εάν μια διεύρυνση ή αλλιώς «αναβάθμιση», όπως την αποκαλούν στελέχη της Ν.Δ., του κατηγορητηρίου πρέπει να τύχει έγκρισης της Ολομέλειας ή αρκεί η απόφαση της Προανακριτικής.

«Γαλάζιες» πηγές αναφέρουν ότι επίκειται διεύρυνση, με την προσθήκη των αδικημάτων της εκβίασης, της απειλής και της απιστίας. Οι ίδιες πηγές, που υπεραμύνονται της παραπάνω παράλογης απόφασης -παρότι προσώρας δεν έχει βρεθεί ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου-, επικαλούνται τις καταθέσεις των τεσσάρων δικαστικών, ισχυριζόμενες ότι επαρκούν για να αποδειχθεί η ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Νέα επιστολή από την Τουλουπάκη

Του αιτήματος του προέδρου, αλλά και της κατάθεσης της «Κελέση» στη ΓΑΔΑ, προηγήθηκε συνεδρίαση-εξπρές της Προανακριτικής στη Βουλή, όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να σταλεί νέο αίτημα στον αντιεισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου η εισαγγελέας Διαφθοράς να διαβιβάσει τα στοιχεία από το FBI στην Προανακριτική.

«Δεν μπορεί η εισαγγελέας να αρνείται να στείλει έγγραφα. Είναι προσβολή για το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτό που κάνει» ισχυρίστηκε ο «γαλάζιος» Θάνος Πλεύρης, ενώ με το αίτημα της Ν.Δ. συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας να σταματήσει «αυτή η κωλυσιεργία».

Δείτε επίσης: Η αποχή από την πολιτική ξύπνησε το μητρικό ένστικτο της Παπακώστα

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία καταθέτει αύριο στην Προανακριτική, απέστειλε και νέα επιστολή στην επιτροπή, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έχει διαβιβάσει τα επίμαχα έγγραφα του FBI, επικαλούμενη την αρχή της μυστικότητας, ενώ παρέπεμψε και σε έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σε ερώτηση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης.

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για χθες κατάθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσήλθε καν στη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή, όπως κατήγγειλε, έλαβε την πρόσκληση μόλις λίγη ώρα νωρίτερα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ