Επιτυχία! Εν μέσω «εμπόλεμης ζώνης» ολοκληρώθηκε 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Must Read

Ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες μέσα στο 2019, και αφού χθες χρειάστηκε να υπάρξει περιφρούρηση από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που περισσότερα από 5.000 μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωναν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο πραγματοποιούνταν οι εργασίες του, κατέστη τελικά εφικτό να ολοκληρωθεί το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Από νωρίς το πρωί, το ξενοδοχείο στο Καβούρι της Αττικής θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη». Εκατοντάδες αστυνομικοί περιφρουρούσαν το ξενοδοχείο, στο οποίο θα διεξάγονταν οι εργασίες και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη Γενική Συνομοσπονδία.

Χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, επίσης, από νωρίς διαδήλωναν κατά της προσωρινής διοίκησης, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί «παρουσίας νόθων συνέδρων». Για τον λόγο αυτόν, μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών φόραγαν αποκριάτικες μάσκες… μαϊμούδων.

Τελικά, λόγω της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, κατέστη εφικτό να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου. Το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος (ο πρωθυπουργός, αν και είχε προσκληθεί, εκείνη την ώρα υπέγραφε το μνημόνιο συνεργασίας με UEFA – FIFA) και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Πικραμμένος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τους συνδικαλιστές να μην αφήσουν απροστάτευτη τη νέα γενιά εργαζομένων και να κοιτάξουν το μέλλον χωρίς παρωπίδες. Πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, για ένα σύγχρονο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου

«Τα προβλήματα της ΓΣΕΕ έχουν στοιχίσει ακριβά στους εργαζομένους», τόνισε η κυρία Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε, επίσης, από την κυβέρνηση να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, υποστηρίζοντας ότι παραμένει σε ισχύ βάσει του νομοσχεδίου Βρούτση.

Σημειωτέον ότι αργά χθες το βράδυ αναμένονταν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This