Αυστηρό μήνυμα Κ. Μητσοτάκη: «Δεν θα ανεχθούμε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα»

Must Read

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως: «Δεν θα ανεχθούμε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα».
Επιλέγοντας να μεταδοθεί με ταχύτητα και σαφήνεια το μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ανέβασε στο Twitter και μάλιστα στα Αγγλικά.

Δείτε επίσης: Ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί από Κεγκέρογλου

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στην Συρία και δεν θα υποφέρει από τις συνέπειες αποφάσεων που πήραν άλλοι. Ενημέρωσα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και προσθέτει: «Αξιόλογος αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπάθησαν να μπουν στην χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: Καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Πολλαπλασιάζουμε την ασφάλεια των συνόρων μας».

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολύωρη σύσκεψη με τομεάρχες και συνεργάτες που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πρώτα συμπεράσματα που κατέληξαν είναι πως «Η έμπρακτη αμφισβήτηση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας αφορά το σύνολο της Ευρώπης και για αυτό απαιτείται άμεσα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία» και ζητούν από την Κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής.

Δεν παραλείπουν ωστόσο να επικρίνουν την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της στο εν λόγω θέμα τονίζοντας ότι «Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη σημερινή δραματική κατάσταση στα νησιά μας, μετά από επτά μήνες παλινωδιών, είναι τεράστιες και δεδομένες. Εγκλωβισμένη σε λογικές μικροκομματικής σκοπιμότητας και για να μην δυσαρεστήσει τους δημάρχους και περιφερειάρχες της ΝΔ ανά την επικράτεια, εδώ και επτά μήνες δεν προχώρησε σε αποσυμφόρηση των νησιών και σε μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα».

Καταλήγοντας καλούν τη κυβέρνηση να ασχοληθεί επί της ουσίας στη διαχείριση της κρίσης εκτιμώντας ότι «η οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να εγκαταλείψουν άμεσα την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και να ασχοληθούν με την ουσία και την εξεύρεση λύσεων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των άλλων οι πρώην Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας και Γ. Μουζάλας, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Β. Αποστολάκης και η Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμη Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ζ. Τσιριγώτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This