Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα στο Μαξίμου! Παναγιωτόπουλος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας»

Must Read

Οι εξελίξεις στον Εβρο έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Κυβέρνηση. Έτσι, συγκαλείται εκτάκτως το απόγευμα στος 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη εκτός από τον Μητσοτάκη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπροσώποι του Λιμενικού Σώματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίς το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων.

Ο υπουργός εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που βρέθηκε στις Καστανιές του Εβρου, δήλωσε πως: «Θα γίνει ότι χρειαστεί για την φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Μάλιστα συμπλήρωσε: «ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμού προς τα σύνορα με την Τουρκία».

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο υπουργός που μαζί με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο.

Δείτε επίσης: Πυροβολισμοί στον Έβρο! Στέλνονται ενισχύσεις – Ανεβαίνει η ΕΚΑΜ (video)

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνεχάρη όλες τις Δυνάμεις που επιχειρούν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και σε άλλες περιοχές και του Λιμενικού, λέγοντας ότι: «επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης. Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό, οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται συμπληρώνοντας: «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Επίσης είπε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογο του.

Άλλαξε το επίπεδου συναγερμού η Frontex

Αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της η Frontex, σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, βλέποντας πως χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Ελλάδας άλλαξε το επίπεδο συναγερμού.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ήρεμη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, σημείωσε ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μετανάστης.

Η χώρα του, πάντως, έχει ήδη ενισχύσει με αστυνομικούς τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία, με τον ίδιο να δηλώνει πως μπορεί να αναπτυχθούν έως και 1.100 στρατιώτες, εφόσον κριθεί αναγκαίο, υπενθυμίζοντας πως τα εξωτερικά τους σύνορα είναι «καλά προστατευμένα» με συρματοπλέγματα και θερμικές κάμερες.

Διαβάστε επίσης: «Φρούριο» οι Καστανιές Έβρου: Φθάνουν συνεχώς νέες δυνάμεις για να μπλοκάρουν τους 13.000 μετανάστες που πετάνε τουρκικά χημικά (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This