14-8-2020

Η Κομισιόν αναλαμβάνει την μετεγκατάσταση 5.500 ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα ασυνόδευτα παιδιά, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen να αναθέτει αυτή την αποστολή στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson.

Η κυρία Johansson αυτή την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους υπεύθυνους, σχετικά με τη μετεγκατάσταση των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Μέσα σε ένα μήνα θα φεύγουν απ’ τις δομές όσοι παίρνουν άσυλο

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παράσχει πρόσθετη οικονομική βοήθεια στα κράτη-μέλη γι’ αυτό το σκοπό, ενώ την άνοιξη θα οργανώσει ειδική συνάντηση για τη μετεγκατάσταση.

Η κυρία von der Leyen δήλωσε: «Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά φθάνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Η προστασία τους είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα από την Επίτροπο Johansson να μεταβεί στην Ελλάδα ώστε να βρεθούν λύσεις που διασφαλίζουν την προστασία τους. Η Επίτροπος Johansson κι εγώ θα εργαστούμε στενά με τα Κράτη-Μέλη ώστε να βρούμε ένα ασφαλές μέρος γι’ αυτά τα παιδιά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ