Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΙ: «Δεν θα κουραστούμε να προασπίζουμε τα σύνορά μας»

Must Read

Στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, αλλά και για τον νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα είπε:

«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν. Δεν θα κουραστούμε να προασπίζουμε τα σύνορά μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με αποφασιστικότητα. Ένωσε τους Έλληνες και ξανάκανε την Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο κράτος. Αν η Τουρκία νόμιζε ότι θα μας πιάσει στον ύπνο είναι μακριά νυχτωμένη. Το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να στήσει προβοκάτσιες. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη, ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να ευγνωμονεί τον Μητσοτάκη για τα μέτρα που έλαβε γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης».

Σχολιάζοντας τις απειλές του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική απόφασή του να κλείσει τα σύνορα σε όσους επεδίωξαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί. Και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα να περάσει κανένας παράνομα τα ελληνικά σύνορα. Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ. Τα σύνορά μας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Τα φυλάμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε κράτος δικαίου και δημοκρατικό. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φυλακίζουν δημοσιογράφους. Ούτε είμαστε εμείς αυτοί που εργαλειοποιούν ανθρώπους
δυστυχισμένους που έχουν έλθουν από άλλες χώρες και τους χρησιμοποιούν σε βάρος της κυριαρχίας μιας ξένης χώρας. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα.

Οι Έλληνες είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περάσει κανείς από τον Έβρο. Κι επίσης, όλο και πιο αποτελεσματικά το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό ναυτικό κάνουν αυτά που χρειάζεται για να προστατεύσουν το Αιγαίο και τα νησιά μας, εκεί που πράγματα είναι επιχειρησιακά πιο δύσκολα. Είμαστε ένα και με τους νησιώτες και με τους εβρίτες. Σε όλους τους Έλληνες χτυπάει η καρδιά μας στα σύνορα και της στεριάς και της θάλασσας και προστατεύουμε την πατρίδα μας από εισβολή μεταναστών οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Έλληνες είμαστε φιλόξενος και δημοκρατικός λαός. Το έχουμε αποδείξει τόσες φορές στην ιστορία μας. Και τα τελευταία χρόνια. Αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν επιβεβλημένη για ένα κράτος δικαίου και για μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα».

Δείτε επίσης: Κατά περίπτωση το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού

Σχετικά με τον κορωνοϊό και σε ερώτηση για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι χθες έγινε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για αποφάσεις. Αύριο, όπως δήλωσε, ο υπουργός Οικονομικών, μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Είπε, ακόμη, ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν μέτρα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και κάλεσε τους πολίτες να είναι ευλαβικοί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής που έχει καθορίσει το υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι γίνεται για να είναι το ελληνικό δημόσιο έτοιμο να κάνει επιχειρησιακές παρεμβάσεις. Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «το δημόσιο και το κράτος θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ανεξάρτητα από την έκταση που θα πάρει το πρόβλημα με τον κορωνοϊό» και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ψυχραιμία χωρίς όμως να το υποτιμά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This