Επανέρχεται με νέα ψέματα ο Σάμπυ Μιωνής – Μονόδρομος η κλήση Σαμαρά απ’ την Προανακριτική

Must Read

Έχει χάσει την «μπάλα» -κατά την ποδοσφαιρική ορολογία- ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, γι’ αυτό και επανέρχεται με νέα αυταπόδεικτα ψέματα, προκειμένου να καλύψει τα προηγούμενα ψέματα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ίσως, πάλι, να έχει ήδη μετανιώσει για την αρνητική δημοσιότητα που έχει λάβει εξαιτίας της ψευδούς κατάθεσής του, η οποία, ουσιαστικά, διαψεύδει όλα όσα ισχυρίζεται εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια σειρά περιστατικών, για τα οποία ο κ. Μιωνής δεν μπορεί να αποφασίσει πώς ακριβώς έχουν γίνει:

1. «Έχω συναντήσει τον Σαμαρά – Δεν έχω συναντήσει τον Σαμαρά»: Στην κατάθεσή του στην Προανακριτική, ο κ. Μιωνής υποστήριξε πως δεν έχει συναντήσει ΠΟΤΕ τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, το 2013, στην ένορκη κατάθεση που είχε δώσει στην εξεταστική επιτροπή που διερευνούσε τη «λίστα Λαγκάρντ», είχε υποστηρίξει πως είχε συναντήσει τον κ. Σαμαρά στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2012. Στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες, από την άλλη, ο κ. Μιωνής, για να διορθώσει τα… αδιόρθωτα, υποστηρίζει πως δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Σαμαρά… όσο ήταν πρωθυπουργός. Πόσο εύκολα μπορεί να λησμονήσει κανείς εάν και πότε συνάντησε έναν πρώην πρωθυπουργό;

2. «Ο Αντώνης Σαμαράς μεσολάβησε για να επέλθει συμβιβασμός μου με τη ”δημοκρατία ” – Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ»

Στην Προανακριτική Επιτροπή, ο κ. Μιωνής υποστήριξε πως δέχτηκε πρόταση συμβιβασμού από τον Αντώνη Σαμαρά, την οποία του μετέφερε ο Σταύρος Παπασταύρου. Στο υπόμνημά του ο κ. Μιωνής άλλαξε σενάριο, υποστηρίζοντας πως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ του ιδίου και του εκδότη της «δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη. Κάποιος, μάλλον, μεσολάβησε, ώστε να αλλάξει… μνήμες!

3. «Είμαι αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης – Δεν είμαι αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης»: Τον Ιούνιο του 2010, μετά την επέμβαση των Ισραηλινών κομάντο στα καράβια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ο κ. Μιωνής παρουσιαζόταν στα δελτία ειδήσεων, φορώντας τη χαρακτηριστική καφέ στολή, κι έδινε συνεντεύξεις ως εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, σε κείμενο που φιλοξένησε η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», το οποίο ενέκρινε ο ίδιος ο κ. Μιωνής, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα, αναφέρεται και πάλι ως εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού. Αλλά και στην ένορκη κατάθεσή του, το 2013, στην εξεταστική της Βουλής, στο ερώτημα εάν είναι εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού ο κ. Μιωνής απάντησε: «Ναι, βεβαίως, είμαι εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού για τα ελληνόφωνα μέσα, και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’ αυτό».

Στο χθεσινό του, υπόμνημα, όμως ο κ. Μιωνής ισχυρίστηκε ακόμη πως «δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ, αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης». Βάσει αυτού του ισχυρισμού, υποστήριξε, επίσης, πως η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα ουδέποτε παρενέβη στην αντιδικία που είχε με τη «δημοκρατία». Ωστόσο, σε σχετική απάντηση στην εφημερίδα «Documento» πριν από λίγες μέρες, η ισραηλινή πρεσβεία έκανε λόγο για «επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών», «αδειάζοντας» τον κ. Μιωνή. Γιατί, άραγε, άλλαξε τη ρητορική ετών; Προφανώς όχι επειδή σταμάτησε να είναι περήφανος για τη θέση του στον ισραηλινό στρατό.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, πως τον Μάρτιο του 2016, όταν πραγματοποιήθηκε η περίφημη συνάντηση εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ του κ. Μιωνή και της «δημοκρατίας», με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, η εφημερίδα είχε δικαιωθεί πρωτόδικα στο δικαστήριο της Αγγλίας, αποφασίζοντας να πληρώσει ο κ. Μιωνής τα αντίστοιχα δικαστικά έξοδα. Στο υπόμνημά του, βεβαίως, ο κ. Μιωνής υποστηρίζει πως δεν έγινε λόγος για «δικαστικά έξοδα», αλλά αόριστα για «έξοδα», καθώς «δεν υπήρχε ουδείς νόμιμος τίτλος» που να δείχνει πως είχε απέναντι στη «δημοκρατία» τέτοια οφειλή. Κακός σύμβουλος ο πανικός!

Δείτε επίσης: Καταθέτουν ως ύποπτοι η Τουλουπάκη και δύο εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

Ν. Παππάς: Μονόδρομος η κατάθεση Σαμαρά

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε την κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά στην Προανακριτική Επιτροπή ο Νίκος Παππάς (φωτό), μετά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, αλλά και το αποκαλυπτικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Ιωάννης Φιλιππάκης. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία της Προανακριτικής αρνείται να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό, με τον Νίκο Παππά να βλέπει πίσω από αυτή την επιμονή «δίχτυ προστασίας» που απλώνεται στον Μεσσήνιο πολιτικό.

«Τον κ. Σαμαρά τον ανέφερε ρητά και ο ίδιος ο κ. Μιωνής. Άρα η εξέτασή του είναι μονόδρομος. Αυτό θα έκανε κάθε όργανο, που διερευνά με στοιχειώδη αξιοπιστία την παρούσα υπόθεση» κατέθεσε ο Νίκος Παππάς. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, άφησε εκ νέου αιχμές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, ευχόμενος τα κίνητρά του για την εμπλοκή στην υπόθεση Μιωνή ήδη από το 2013 να μην ήταν η διευθέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ίδιος επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι η επίμαχη συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Ισραηλινό επιχειρηματία στο Μαξίμου το 2016 έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ουδέποτε έλαβε γνώση των λεπτομερειών των δικαστικών διαφορών ανάμεσα στον Σάμπυ Μιωνή και στον Ιωάννη Φιλιππάκη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις ψευδολογίες του Σάμπυ Μιωνή -ο οποίος μέσω υπομνήματος ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ότι δεν συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά-, σχολιάζοντας πως του προξενεί εντύπωση ο ισχυρισμός ότι δεν υπήρξε συνάντηση Μιωνή – Σαμαρά, καθώς «οι συνεργασίες των Σαμαρά – Παπασταύρου και Παπασταύρου – Μιωνή ήταν γνωστές από τον Οκτώβριο του 2012», όπως σημείωσε.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για τέσσερα ψέματα στο υπόμνημα Μιωνή, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας είχε παραδεχθεί συνάντηση με τον κ. Σαμαρά όταν είχε καταθέσει στην Προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος τα πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία ο Μιωνής μιλάει για συνάντησή τους πριν από τις εκλογές του 2012.

Πηγή «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This