Επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Εκτελεστικού Διευθυντή του FRONTEX στον Έβρο (video)

Must Read

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX Fabrice Leggeri και τη Διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης του FRONTEX Ana Cristina Jorge.

Αρχικά πήγαν στο Φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, όπου ενημερώθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο, από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοριογραμμή.

Στη συνέχεια πήγαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FRONTEX απηύθυναν ομιλίες στο προσωπικό που διέθεσαν τα Κράτη – Μέλη για την επιχείρηση RABIT του FRONTEX, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού:

«Αγαπητέ κύριε Λεζερί, αγαπητοί φίλοι,
Είναι χαρά μου να σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στα σύνορα μας, λίγες μέρες αφότου ο πρωθυπουργός μας υποδέχθηκε, στο ίδιο σημείο, τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών θεσμών.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν εδώ, εσείς είστε εδώ και με την παρουσία σας δηλώνετε πως η Ευρώπη είναι εδώ.

Είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα.

Είναι εδώ σαν Ευρώπη, με τις αρχές της. Τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, το κράτος δικαίου. Εμείς δεν ξέρουμε να φυλάμε αλλιώς τα σύνορα. Αυτές οι αξίες είναι η σημαία μας, είναι η πίστη μας.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΒΡΟΣ

Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη, αλλά και δυνατή. Ως γεωπολιτικός παράγοντας σταθερότητας, σαν ψύχραιμος κόσμος λογικής, δικαιωμάτων και νομιμότητας απέναντι σε καθεστώτα αυταρχισμού, σε αναταράξεις γεωπολιτικές, σε φανατισμούς και ασύμμετρη βία.
Σας είμαστε ευγνώμονες, ευχαριστούμε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, που εδώ στα σύνορα μας συνδράμουν στην προσπάθεια.

Σας καλωσορίζουμε θερμά. Σας χρειαζόμαστε. Ο αγώνας είναι κοινός.
Ο στόχος είναι κοινός.
Δεν εκβιαζόμαστε,
Δεν θα περάσει κανείς.
Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι τα σύνορα, εδώ αρχίζει η Ευρώπη.

Συμπατριώτες μου Έλληνες,
εμείς γνωρίζουμε επιπλέον πως εδώ είναι Έβρος. Δεν είναι ένα ποτάμι που χωρίζει, είναι μια ορμή γεμάτη ζωή. Είναι η ζωή σας, η ζωή του ακρίτα και η ζωή του νερού. Φυλάτε αυτόν τον τόπο κι αυτό το ποτάμι χιλιάδες χρόνια.

Δείτε επίσης: Η Ελλάδα θέτει όρους στην Ε.Ε. προτού στηρίξει την ευρωπαϊκή βοήθεια στην Τουρκία

Τα σύνορα είναι μια ομίχλη, που, άμα δεν ανήκεις, χάνεσαι. Πρέπει να νοιώθεις ποιος είσαι και να ξέρεις που πατάς. Κι εσείς τα γνωρίζετε και τα δυο καλά, το έχετε πολλές φορές δείξει, το διατρανώνετε και τώρα.

Όταν είμαστε μαζί σας εδώ, νοιώθουμε πως όλα τα μπορούμε, η πίστη κι η δύναμή σας μας εμπνέουν και μας στηρίζουν.

Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας, γιατί μας κάνετε περήφανους και δυνατούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This