«Τρικλοποδιά» στον εαυτό του έβαλε ο Σαμαράς – «Αιχμάλωτος» (και) στα… Panama Papers!

Must Read

Απόλυτα ταυτισμένος με τον συνεργάτη του, Σταύρου Παπασταύρου, ή -όπως σχολίαζαν βουλευτές της Ν.Δ.- «αιχμάλωτός» του, νομικά και πολιτικά, εμφανίστηκε, σε χθεσινή του συνέντευξη στο «Βήμα», ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στις εργασίες της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής και τις κατηγορίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο κ. Σαμαράς είπε πως «μόνος του δυσκολεύει περισσότερο τη θέση του» και ότι προσωπικά «είχε στηρίξει δημόσια και απερίφραστα» τον κ. Παπασταύρου, όταν «άρχισαν οι στημένες κατηγορίες εναντίον του».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε, λέγοντας στο «Βήμα», ότι εξακολουθούσε να ζητεί «να σταματήσουν να συκοφαντούν τον Παπασταύρου. Κάποια στιγμή έφτασαν στα αυτιά του Παπαγγελόπουλου αυτές μου οι διαμαρτυρίες. Το πώς έφτασαν αφήστε το… Με πήρε τηλέφωνο να με καθησυχάσει. Ήλθε, μάλιστα, και στο σπίτι μου ο κ. Παπαγγελόπουλος, για να μου πει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Και, λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος ξεκίνησε νέο κύμα διώξεων κατά Παπασταύρου».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως, έπειτα από τέσσερα χρόνια «πολιτικής κατασυκοφάντησης και βιομηχανίας στημένων πολιτικών διώξεων, η αλήθεια για όλες αυτές τις υποθέσεις έχει πανηγυρικά επιβεβαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Όμως, με τη χθεσινή δημόσια υπεράσπιση του συμβούλου του (πέντε χρόνια μετά την αναφώνηση στη Βουλή του ιστορικού «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου»), ο κ. Σαμαράς μάλλον δυσκολεύει τη δική του θέση.

Παραδέχτηκε την συνάντησή του με τον Παπαγγελόπουλο

Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται πως πράγματι συναντήθηκε στο σπίτι του με τον κ. Παπαγγελόπουλο, με τη διαφορά ότι αντιστρέφει την αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι ο τότε υπουργός πήγε σχεδόν απρόσκλητος να τον επισκεφθεί για το θέμα Παπασταύρου. Η παραδοχή του κ. Σαμαρά έρχεται ύστερα από 45 ημέρες σιωπής από τη συνέντευξη κατά την οποία ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αποκαλύψει τη συνάντησή τους στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού!

Μιλώντας στο «Βήμα», ο κ. Σαμαράς αποσιωπά ακόμη πως οι «στημένες πολιτικές διώξεις» κατά Παπασταύρου δεν κατέρρευσαν, αλλά ότι ο πρώην σύμβουλός του ωφελήθηκε από τις, στο μεταξύ, αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για παραγραφές σε φορολογικές υποθέσεις. Επίσης, η αρχειοθέτηση της ανάμειξης του κ. Παπασταύρου στη «λίστα Λαγκάρντ», δεν σημαίνει πως δεν μπορεί η υπόθεση να ανοίξει πάλι μετά την παρουσίαση νέων στοιχείων.

Διαβάστε επίσης: Μ. Χρυσοχοΐδης: «Η μαζική απόβαση στα νησιά δεν μπορεί να επαναληφθεί»

Ίσως, τέλος, το σοβαρότερο λάθος του κ. Σαμαρά, είναι ότι καλύπτει πλήρως τον κ. Παπασταύρου και σχετικά με την ανάμειξή του σε (τουλάχιστον) τρεις off shore εταιρίες που διοικούσε, μέσα από το Μαξίμου, από τα μέσα του 2012 μέχρι και τα τέλη του 2014. Πρόκειται για τις εταιρίες Aisios Foundation, Diman Foundation και Shamrock Foundation με έδρα τον Παναμά, με τις οποίες ο κ. Παπασταύρου δεν θα έπρεπε να συνδέεται όσο βρισκόταν στο Μαξίμου, αφού (πέρα από την ηθική και πολιτική διάσταση) βρισκόταν από το 2012 σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος.

Ο κ. Παπασταύρου δεν έχει δηλώσει ποτέ το παραμικρό για τις τρεις παναμέζικες εταιρίες, εκτός του ότι επρόκειτο για καταπιστεύματα προς διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων των οικογενειών που ήταν μέτοχοί τους.

Η «δημοκρατία», ως τώρα, επισήμαινε το θέμα Παναμά, γράφοντας ότι ο σύμβουλος του Μαξίμου διοικούσε τις εταιρίες «υπό την ανοχή» του κ. Σαμαρά. Ωστόσο, μετά τη χθεσινή συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς πρέπει να πει όλη την αλήθεια: «Ανεχόταν» τον κ. Παπασταύρου ή είχε απόλυτη γνώση για τις παναμέζικες εταιρίες του; Και γνώριζε τότε ή γνωρίζει σήμερα ποιοι είναι οι μέτοχοί τους και τι συναλλαγές έκαναν;

Πηγή «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This