Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης – Ποια νομοσχέδια «φιγουράρουν» στην κορυφή της λίστας

Must Read

Ένα «μπιλιέτο» θα… συνοδεύει καλώς εχόντων των πραγμάτων τους υπουργούς οι οποίοι θα ορκιστούν -κατά πάσα πιθανότητα- την Τρίτη. Και αυτό θα περιέχει τις εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις προτεραιότητες  και τα άμεσα θέματα που θα πρέπει να προωθήσει ο κάθε νέος υπουργός προς νομοθέτηση. 

Το πρώτο πάντως νομοθέτημα που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση -μετά τα προεδρικά διατάγματα για την δομή της-,θα είναι το φορολογικό. Θα υλοποιεί τις βασικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάποιες στο αμέσως προσεχές διάστημα και ορισμένες σε βάθος τριετίας οπότε και θα ολοκληρωθεί η μείωση της φορολογίας στην οποία έχει δεσμευτεί.

Δύο νομοσχέδια “κλειδιά”

Το επόμενο θα αφορά την επενδυτική στρατηγική της κυβέρνησης και θα περιλαμβάνει διατάξεις για την άρση των εμποδίων που υπάρχουν την διευκόλυνση και την ταχύτητα στις νέες επενδύσεις. Πρόκειται για δύο νομοσχέδια “κλειδιά” καθώς πέρα από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα δώσουν το στίγμα των προθέσεων στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, θα στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα εντός και εκτός χώρας ώστε να διαμορφωθεί ένα θετικό μέλλον για την οικονομία. 

Το επόμενο θα αφορά την «καυτή πατάτα» της Δικαιοσύνης… Θα καταργεί πτυχές του νόμου Παρασκευόπουλου, όχι το σύνολο και θα προβλέπει την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για τους βαρυποινίτες. Επίσης θα έχει αλλαγές στον ποινικό κώδικα -που πέρασε την τελευταία εβδομάδα πριν την προκήρυξη των εκλογών η κυβέρνηση- και φυσικά θα περιλαμβάνει την αυστηροποίηση των ποινών και της έκτισης ποινής για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Μαζί με τις δράσεις για την ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας -επανασύσταση της ομάδας Δέλτα-και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη.

Στην “πυρά” ο νόμος Κατρούγκαλου

Το επόμενο νομοσχέδιο θα αφορά την Παιδεία και θα περιλαμβάνει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στα δέκα νομοσχέδια που περιλαμβάνει το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών θα είναι και το ασφαλιστικό με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση.

Ένα ακόμη νομοσχέδιο θα αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την τροποποίηση διατάξεων ώστε να διευκολύνεται η δικοίκηση των δήμων μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στην λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων η απλή αναλογική.

Οι βασικές επεξεργασίες των νομοσχεδίων έχουν ήδη γίνει από τους συμβούλους του προέδρου της ΝΔ μια και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This