Πέμπτη 24/6/2021

«Σφυροκόπημα» Βελόπουλου στην κυβέρνηση για τους μετανάστες της Τζιάς

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στο Μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι αυτή δεν κάνει καλά τη δουλειά της, με αφορμή το πλοίο που ανενόχλητο αποβίβασε 190 μετανάστες στην Τζια.

Ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι όσοι μεταφέρονται τις τελευταίες ημέρες στην ηπειρωτική χώρα θα… μείνουν εδώ και κάλεσε τους κυβερνώντες να πάνε τους λαθρομετανάστες σε ακατοίκητα νησιά με δομές, περίθαλψη και να τους βάλουν σε καραντίνα. Όσοι είναι καλά να πηγαίνουν πίσω στις χώρες τους και όσοι δικαιούνται άσυλο να το παίρνουν.

Δείτε επίσης: Μηταράκης για πρόσφυγες στην Τζια: «Θα μείνουν για ασφάλεια 15 μέρες»! Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Υπενθύμισε την περίπτωση του πλοίου με τους 190 λαθρομετανάστες που έφυγε από την Τουρκία και έφτασε χωρίς να τους δει κανείς, χωρίς έλεγχο, στην Τζια. Αυτούς τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κ. Βελόπουλος, η κυβέρνηση θα τους πάρει από εκεί και θα τους πάει στην Ελευσίνα και τη Μαλακάσα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «ντροπή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στο Καστελόριζο, το οποίο πλέον έχει λαθρομετανάστες τριπλάσιους από τους κατοίκους, γεγονός που είναι ιδιαίτερα προβληματικό για ένα νησί που είναι η γραμμή άμυνας της χώρας. «Αν ήμουν εγώ υπουργός, δεν θα έμενε εκεί κανένας λαθρομετανάστης» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι μπορεί να είναι και 5η φάλαγγα, αφού δεν γνωρίζουμε τίποτε για το από πού ήρθαν αυτοί και πού πηγαίνουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ