Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Αποκάλυψη Κουμουτσάκου: «Οι Τούρκοι απειλούσαν από τον Οκτώβριο να στείλουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα» (video)

Στην αποκάλυψη ότι οι Τούρκοι απείλησαν ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο να στείλουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος κατά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, στις 4 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, ο δεύτερος διαμαρτυρήθηκε για έλλειψη βοήθειας αλλά και για υπονόμευση από την Ευρώπη στο ζήτημα της Συρίας λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Μου είπε ότι θα σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα. Τότε τι θα κάνουν;».

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι το τουρκικό σχέδιο ετοιμαζόταν επί μήνες χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το κλείσιμο των συνόρων προσθέτοντας: «Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα. Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο».

Τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, παραδεχόμενος ότι οι τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο έβαλλαν κατά των ελληνικών δυνάμεων με σφαίρες και καπνογόνα επί ώρες, απαντώντας στις ελληνικές προκλήσεις με δεκαπλάσια ένταση.

Επιπλέον, δήλωσε ότι: «Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα. Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα.

Δείτε επίσης: Προκλητικό και ανεύθυνο την ώρα που πεθαίνει κόσμος! Κρατική χρηματοδότηση 13.500.000€ στα κόμματα για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς

Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση.

Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας.

Εμείς ανταποδώσαμε δέκα φορές περισσότερα προς την Ελλάδα.
Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ