Σε ανεξήγητες διώξεις και «καρατομήσεις» στελεχών της Προεδρίας προχωρά η Σακελλαροπούλου

Must Read

Επιμονή στις -χωρίς δικαιολογία και υπηρεσιακή αξιολόγηση- διώξεις στελεχών της Προεδρίας της Δημοκρατίας δείχνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αν και, τις τελευταίες ημέρες, η συνεργασία με τη σύμβουλό της (και βασική εισηγήτρια των αποπομπών) Λώρα Μολυβιάτη, αρχίζει να σκιάζεται από… πονηριές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», νέο θύμα των ανεξήγητων καρατομήσεων, που είχαν αποφύγει όλοι οι προκάτοχοι της κυρίας Σακελλαροπούλου, είναι η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών της Προεδρίας, Μυρτώ Τσιγγά, η οποία είναι γνωστή, γενικότερα, στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση ως ικανότατη και πεπειραμένη.

Είχαν προηγηθεί, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «δημοκρατία», οι διώξεις περίπου 15 -επίσης πολύ πεπειραμένων- στελεχών που υπηρετούσαν στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού επί σειρά ετών και το έργο τους είχε αναγνωριστεί από τους Προκόπη Παυλόπουλο και Κάρολο Παπούλια και τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο. Δύο, μάλιστα, εξ αυτών είχαν αρχίσει να εργάζονται και είχαν αξιολογηθεί θετικά ήδη από τη θητεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, με την αποπομπή της κυρίας Τσιγγά, συνέχισε την πρωτοφανή αμφισβήτηση των θετικών κρίσεων όλων των προκατόχων της για τα στελέχη της Προεδρίας, ενώ η ίδια συμπληρώνει ήδη έναν μήνα θητείας, ασκώντας αλλοπρόσαλλα τα καθήκοντά της.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έδωσε δείγματα γραφής όχι μόνο με τις διχαστικές διώξεις, αλλά και με την επιμελή απουσία του όρου «έθνος» από τα μηνύματά της και με τις -έως και γραφικές- αναρτήσεις της στο facebook και το twitter.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε -καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της- την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, έκρινε σαν «όμορφη παράδοση» τις καθημερινές ανακοινώσεις για νεκρούς και νοσούντες από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, και εκμεταλλεύτηκε τις επιστολές παιδιών του δημοτικού για να προβάλει τη βεβαιότητα περί «δημιουργικής θητείας» της.

Η ειρωνεία με την εκδίωξη της κυρίας Τσιγγά, είναι ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είχε δείξει να αποδέχεται, πρόσκαιρα, τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις της για την εκδίωξη ακόμα περισσότερων στελεχών, μέχρι που άλλαξε τακτική, αποπέμποντας κι εκείνη.

Αποποίηση ευθυνών

Ωστόσο, όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε περιπτώσεις παρόμοιων… μηχανορραφιών, όλοι οι αναμεμειγμένοι επιχειρούν κάποια στιγμή να αποφύγουν τις ευθύνες τους, δείχνοντας άλλους ως υπεύθυνους. Έτσι και η προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας, κυρία Μολυβιάτη, αντιλαμβάνεται, τις τελευταίες ημέρες, το βάρος της ηθικής αυτουργίας στις αποπομπές ικανών στελεχών.

Γι’ αυτό και έχει αρχίσει τις πονηριές, διαδίδοντας σε κοινωνικούς κύκλους δύο αστήρικτους ισχυρισμούς. Πρώτον, ότι ορισμένες από τις διώξεις αποτελούσαν αξίωση του Μεγάρου Μαξίμου ή και συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού, χωρίς, φυσικά, κάτι τέτοιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Και, δεύτερον, ότι και η ίδια η κυρία Μολυβιάτη αποτελούσε -τάχα- θύμα δίωξης του Κ. Παπούλια, ενώ η αλήθεια είναι ότι αποχώρησε πολύ μετά την έναρξη της θητείας του συγκεκριμένου Προέδρου, εξαιτίας προσωπικών διαφωνιών με τον διευθυντή του γραφείου και (κυρίως) παλαιό οικογενειακό φίλο της ίδιας, πρέσβη Κων. Μπίτσιο.

Πηγή «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This