Οι 5 πρώτοι στόχοι του Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας

Στην κορυφή η επίσπευση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων

Must Read

Την επίσπευση των διαδικασιών διεκπεραίωσης περίπου 250.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων (κύριας, επικουρικής και εφάπαξ) έθεσε, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανέλαβε ξανά καθήκοντα υπουργού Εργασίας (μια θέση την οποία κατείχε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015).

Ο κ. Βρούτσης, με εμφανή τη συγκίνηση του για την επιστροφή του στο υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι η επίσπευση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων είναι από τους βασικούς στόχους του. Πρόσθεσε δε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχωρούσε σε λογιστικές μεθοδεύσεις για να εμφανίζει πλεόνασμα, μέσα από την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων.

Επίσης, ο νέος υπουργός Εργασίας έθεσε μέσα στις βασικές προτεραιότητες του:

α) Την αποτύπωση του τρόπου με τον οποίο έγινε ο επανυπολογισμός των συντάξεων, βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου», στα αναλυτικά περιοδικά σημειώματα, όπως έχει ζητήσει και ο Συνήγορος του Πολίτη

β) την ολοκλήρωση των συστημάτων Άτλας και Ήλιος (μεταξύ άλλων, ψηφιακή αποτύπωση του χρόνου ασφάλισης των εργαζομένων και πλήρη στοιχεία για τον ασφαλιστικό τους βίο

γ) την επαναφορά του «λευκού μητρώου» επιχειρήσεων με μείωση εισφορών)

δ) αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας

Τι είπε η Αχτσιόγλου

Από την πλευρά της, η κυρία Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας (φυσικά δεν στάθηκε στο γεγονός ότι ότι πάνω από το 50% των θέσεων ήταν μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης), την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This