Ολα όσα ζήτησε ο Χρυσοχοῒδης από τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Πήρε… κεφάλια με το «καλημέρα» νέος υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοῒδης που «άστραψε και βρόντηξε», χθες στη σύσκεψη με τους επικεφαλής ΓΑΔΑ, Ασφαλείας  και Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η… συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής συμπεριλάμβανε τα εξής:

  • 1) «Θέλω μέχρι αύριο στις επτά τη λίστα με την καταγραφή όλων των αστυνομικών. Και τα ονόματα τους», φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι τον κοίταζαν με…γουρλωμένα μάτια.
  • 2) «δεν θα ξανά σβήσετε κλήσεις. Από εδώ και πέρα αυτά τελειώνουν», είπε σχετικά με τη…γνωστή συνήθεια να σβήνονται κλήσεις.
  • 3) οι αστυνομικοί από τα επίσημα να βγουν στον δρόμο.

Ακόμη ένα… παράδοξο ήταν πως ο νέος υπουργός άρχισε τις βόλτες στην Κατεχακη και διαπίστωσε το εξής…εντυπωσιακό (σ.σ. Που καθιερώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ): σε κάθε όροφο υπήρχε ένας αστυνομικούς, που ρωτούσε όποιον περνούσε (δημοσιογράφο και μη) σε ποιο γραφείο πήγαινε και για ποιον λόγο! «Αυτοί τι κάνουν σε κάθε όροφο; Βγάλτε τους τώρα στον δρόμο», φέρεται να είπε στους αξιωματικούς του σε εντονότατο ύφος ο κ Χρυσοχοῒδης.

Πολλοί φυσικά σχολιάζουν στο newsbreak.gr πως είναι σαν να μην… πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά που ήταν στο υπουργείο ο νέος ισχυρός άντρας της Κατεχάκη.

Το παρασκήνιο της παραίτησης αρχηγού

Μετά την «πόρτα» του υπουργού στον αρχηγό και στους αντιστράτηγους ο Μιχάλης Χρυσοχοῒδης έθεσε θέμα παραίτησης στον κ. Ανδρικόπουλο. Εκείνος αρχικά δεν ήταν διατεθειμένος αρχικά να το πράξει, ωστόσο αποφάσισε τελικά να την υποβάλλει λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του αρχηγού αναμένεται να λάβει ο υπαρχηγός κ. Καραμαλάκης, τουλάχιστον προσωρινά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κρίσεις δεν μπορούν μα γίνουν μέχρι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση στη Βουλή. Επομένως θεωρείται- βάσει λογικής- η θέση να καλυφθεί- έστω και προσωρινά από τον κ. Καραμαλάκης. Στους διαδρόμους της Κατεχάκη πάντως ακούγεται έντονα πως μπορεί να παραμείνει στο σχήμα ενώ ελπίδες διατηρεί και ο γενικός επιθεωρητής βορείου Ελλάδας, κ. Αποστολοπουλος.

Τι δήλωσε ο Υπουργός

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος», δήλωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη πριν από λίγο, αναφερόμενος στις αλλαγές της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας μην βιάζετε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο προστασίας του πολίτη σχετικά με τη στάση του νέου υπουργού αλλά και τις εξαγγελίες του.

«Εμείς ενισχύσαμε τις εποχούμενες περιπολίες και βγάλαμε τους αστυνομικούς στον δρόμο. Πήραμε καινούργια περιπολικά και αυξήσαμε την εμφανή αστυνόμευση», μας είπαν χαρακτηριστικά ενώ δεν δίστασαν ακόμη να σχολιάσουν την μεταφορά του υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής στην Κατεχακη. «Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως βλέπουν τη μετανάστευση και την αντιμετωπιση των προβλημάτων με έναν άλλον τρόπο. Θέλουν μέτρα τάξης ακόμη και εκεί», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Σχετικά με τις εξαγγελίες για τα Εξάρχεια επισημαίνουν πως «τον τελευταίο ένα χρόνο έχουμε κάνει αρκετές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια με αρκετές συλλήψεις ενώ αντίστοιχη στάση είχαμε και με τον Ρουβίκωνα». 

«Ας μην βιάζετε ο κ. Χρυσοχοιδης να κρίνει τα όσα αφήσαμε. Η αστυνομία έμεινε ενωμένη», καταλήγουν.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This