Γκρίνια των «γαλάζιων» βουλευτών της περιφέρειας για την κατάληξη των αιτημάτων τους στα… αζήτητα

Must Read

Γκρινιάζουν, όπως μαθαίνουμε, αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές, ιδίως της Περιφέρειας, επειδή δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα υπουργικά γραφεία.

Οι περισσότερες από τις σκέψεις προς υλοποίηση, αλλά και τα αιτήματα και τα… ρουσφέτια που ζητούν οι ψηφοφόροι, τις τελευταίες δεκαετίες, ως είθισται, περνούν, ως επί το πλείστον, μέσα από τα «μεγάλα κεφάλια», κάτι που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι διευθυντές των γραφείων ορισμένων υπουργών, έχουν καταντήσει να είναι διεκπεραιωτές αιτημάτων, όμως και πάλι τα παράπονα δεν εκλείπουν. Γιατί, κακά τα ψέματα, διαφορετική αντιμετώπιση έχουν οι… παλιοί ή οι εντός του συστήματος βουλευτές και διαφορετική οι «νέοι» και μακριά από τα κέντρα εξουσίας συνάδελφοί τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε υπέρ της νέας φιλοσοφίας άσκησης πολιτικής, όμως δεν είναι βέβαιο αυτό κατά πόσο τηρείται από τους υφιστάμενούς του. Και αυτοί, βέβαια, από την πλευρά τους, πολλές φορές θέλουν να… αγιάσουν αλλά δεν μπορούν.

Χαρακτηριστική η -προ ολίγων ημερών- περίπτωση βουλευτή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο οποίος ζητούσε επιτακτικά να συνομιλήσει με υφυπουργό που εκείνη την ώρα συμμετείχε σε σύσκεψη. Η γραμματέας του αναγκάστηκε να τον διακόψει λόγω του… επείγοντος του πράγματος και να τον συνδέσει τηλεφωνικά με τον βουλευτή.

Ζωντανά σε τηλεδιάσκεψη εν αγνοία του

Η συνέχεια; Ο βουλευτής που βρισκόταν ήδη σε τηλεδιάσκεψη με φορείς του νομού του, έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση τον υφυπουργό, χωρίς να τον έχει καν ενημερώσει σχετικά, προκειμένου να… δείξει στην τοπική κοινωνία ότι ενδιαφέρεται για το κοινό καλό! Έκπληκτος ο υφυπουργός, έχοντας άγνοια του συγκεκριμένου προβλήματος το οποίο συζητούσαν οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, τους μίλησε γενικόλογα για ένα-δυο λεπτά και έκλεισε το τηλέφωνο, σύροντας και δικαίως τα εξ αμάξης στον πονηρό βουλευτή!

Αλλά και τούμπαλιν, άλλος υπουργός αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, κάποιοι από τους οποίους, όπως διαρρέουν, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους, βρίσκουν σταθερά… τοίχο. «Σκέψου, είμαστε και κυβέρνηση. Και αν συμβαίνει σε εμάς που είμαστε βουλευτές, τι θα γίνεται με τους απλούς πολίτες;», έλεγε απογοητευμένος ένας εξ αυτών την περασμένη εβδομάδα, σε συνάδελφό του στη Βουλή.

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This