ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η βουλευτίνα που κάνει ξενύχτια πάνω από κούνια και... νομοσχέδια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η βουλευτίνα που κάνει ξενύχτια πάνω από κούνια και… νομοσχέδια

Κάνει ό,τι θα έκανε οποιαδήποτε μανούλα. Ξενυχτάει πάνω από την κούνια, θηλάζει κι αλλάζει πάνες. Η διαφορά της όμως είναι ότι μπορεί να νομοθετήσει ξεκάθαρα για τη μητρότητα και το δημογραφικό, καθώς είναι βουλευτής που μόλις γέννησε το μωρό της.

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου επέστρεψε με την μπέμπα της στο σπίτι από το μαιευτήριο, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Αννα Ευθυμίου ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso» μιλώντας ως «πρώτη φορά μαμά στη Βουλή»!

 • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Η Αννα γέννησε την περασμένη εβδομάδα ένα κοριτσάκι 3.620 γραμμαρίων. Είναι το δεύτερο παιδί μετά τον 6χρονο γιο της, τον Χρήστο.

Η νεοεκλεγείσα βουλευτής, η οποία σήκωσε το βάρος των εκλογών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, κατεγράφη ως η τρίτη εν ενεργεία εγκυμονούσα βουλευτίνα στην ελληνική Βουλή μετά τη Μίκα Ιατρίδη, βουλευτή Δωδεκανήσων της Ν.Δ., και τη Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής, που ήταν οι πρώτες εγκυμονούσες μία δεκαετία πριν.

Η Αννα περνά την περίοδο της λοχείας ξενυχτώντας με το νεογέννητο αλλά και τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, τα οποία βάσει του Κανονισμού της Βουλής ασκεί με επιστολική ψήφο.

Η ίδια πιστεύει ότι μια γυναίκα που θέλει παιδί καθοδηγείται από τη φύση στο ποιες και πόσες προσπάθειες θα κάνει για να το αποκτήσει, ενώ υποστηρίζει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο που απομακρύνει τα ομόφυλα ζευγάρια από την υιοθεσία είναι επαρκές.

 • Μανούλα σχεδόν λίγων ημερών. Ποια τα συναισθήματα;

Μανούλα για δεύτερη φορά. Το ότι είναι για δεύτερη φορά δεν απομειώνει τα πολύ έντονα συναισθήματα που νιώθεις, τόσο γιατί φέρνεις στον κόσμο μια νέα ζωή που τη μεγάλωσες εννέα μήνες στην κοιλιά σου, και η οποία εξαρτάται αποκλειστικά από σένα, όσο και γιατί ολοκληρώνεσαι η ίδια ως γυναίκα ακόμη περισσότερο.

 • Εκτός από την υπέροχη στιγμή της γέννησης του παιδιού, είναι και μια σκληρή δοκιμασία ο τοκετός για τη γυναίκα και το σώμα της και δεν συνηθίζεται να μιλάμε για τις δυσκολίες. Εσύ πώς το έζησες αυτό;

Πάντα μια γέννα έχει τις δυσκολίες της, ο τοκετός είναι μια επίπονη διαδικασία και φυσικά περιλαμβάνεται και ο βαθμός επικινδυνότητας που εμπεριέχει, τόσο για το παιδί όσο και για την ίδια τη μητέρα. Νομίζω ότι δεν συνηθίζεται να μιλάμε για τις δυσκολίες, όχι γιατί δεν υφίστανται ούτε και γιατί οι μητέρες δεν θέλουν, απλά γιατί τις επισκιάζει το γεγονός της γέννησης. Σίγουρα και για μένα ήταν μια διαδικασία διαφορετική, δεν μπορώ να πω ότι πόνεσα ιδιαίτερα, και επίσης δέχτηκα την αμέριστη βοήθεια τόσο του επιβλέποντος ιατρού μου κ. Ι. Τζαφέτα όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής όπου γέννησα. Ωστόσο, με το που βγαίνει από τα σπλάχνα σου το νεογνό και ακούς το πρώτο του κλάμα, προσωπικά για μένα ξεχνάς τα πάντα, ό,τι ταλαιπωρία και αν είχες υποστεί. Και φυσικά πιστεύω σε αυτό που μου λέει η μητέρα μου, ότι οι πόνοι της γέννας ξεχνιούνται αμέσως, διότι σε διαφορετική περίπτωση καμία μάνα δεν θα έκανε δεύτερο παιδί.

 • Πώς διαμορφώνεται το εικοσιτετράωρό σου τώρα με το μωρό; Το θηλάζεις;

Το εικοσιτετράωρό μου έχει γίνει αρκετά πιο δύσκολο, με λίγες ώρες ύπνου και μεγάλη υπομονή. Ευτυχώς, η μπέμπα μας είναι ακόμα πολύ ήσυχη και βοηθάει τη μαμά της. Τη θηλάζω, γιατί θέλω να της δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ, και θα προσπαθήσω να το συνεχίσω πάντα στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώνεται η ζωή μου.

 • Πώς τοποθετείσαι απέναντι στις γυναίκες που στην πορεία απόκτησης ενός παιδιού κάνουν δεκάδες εξωσωματικές και δέχονται φάρμακα, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους; Τελικά πρέπει να γίνεται αυτό;

Οταν αποτελεί επιλογή σου να αποκτήσεις ένα παιδί, αυτό αναγκαστικά συνεπάγεται και θυσίες, είτε για να το αποκτήσεις είτε σίγουρα αφού το αποκτήσεις. Συμμερίζομαι απόλυτα τη λαχτάρα μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί, διότι στην περίπτωση αυτή είναι κάτι ενστικτώδες. Αλλά η προσπάθεια για εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές. Ωστόσο, θεωρώ ότι το πόσο θα υποβληθεί μια γυναίκα σε δοκιμασίες ιατρικές για να αποκτήσει ένα παιδί είναι καθαρά προσωπικό της θέμα, που δεν επιδέχεται κριτική, διότι μέσα της καθοδηγείται από την ίδια της τη φύση.

 • Πώς θα συνδυαστεί ο ρόλος της βουλευτού με αυτόν της μητέρας δύο πολύ μικρών παιδιών; Ο μικρός θα πάει σχολείο;

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστεί. Παράλληλα, όμως, η ολοκλήρωση της οικογένειάς μου συμβάλλει και στην ολοκλήρωση της πολιτικής μου πορείας, διότι πιστεύω ότι η οικογενειακή ευτυχία συμβάλλει και στην πολιτική ισορροπία. Εξάλλου στη ζωή μου, στα 13 χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική από σημαντικές κομματικές θέσεις, ποτέ δεν άφησα και τη μάχιμη δικηγορία, που αποτελεί το μέσο βιοπορισμού και καταξίωσής μου. Πιστεύω όμως ότι με σωστό προγραμματισμό και πολλή δουλειά μπορούν όλα να συνδυαστούν.

Ευτυχώς, ο μεγάλος μου γιος έχει μεγαλώσει, είναι πλέον έξι χρονών και πάει στην α’ δημοτικού, γεγονός που λίγο διευκολύνει τις καταστάσεις. Προς το παρόν, πέρα από την οικογένειά μου, θέλω διακαώς να ασχοληθώ και με τα νέα μου καθήκοντα ως βουλευτής, που αποτελούν μεγάλη πρόκληση για μένα.

Áãéáóìüò êáé ïñêùìïóßá ôçò íÝáò ÂïõëÞò, ôçò ÉÇ’ ÊïéíïâïõëåõôéêÞò Ðåñéüäïõ ôçò ÅëëçíéêÞò Äçìïêñáôßáò, ôçí ÔåôÜñôç 17 Éïõëßïõ 2019.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

 • Με βάση την εμπειρία σου ως μαμά νομίζεις ότι είναι θεμιτό να υιοθετούνται παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια;

Πιστεύω ότι το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας έχει λάβει υπόψη του όλες τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και τις σχετικές δομές, και για τον λόγο αυτόν εκτιμώ ότι προς το παρόν είναι επαρκές.

 • Τι είναι αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη σου ώστε να προωθηθεί η μητρότητα;

Το δημογραφικό είναι για μένα ένα από τα κορυφαία και μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας και για τον λόγο αυτόν η μητρότητα πρέπει να στηριχθεί από το κοινωνικό κράτος. Και αυτό οφείλει να γίνει τόσο με μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των νέων οικογενειών και κάθε παιδιού που γεννιέται όσο και με μέτρα στήριξης των υπαρχουσών κοινωνικών δομών, όπως για παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί. Σαφώς πρέπει να στηριχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες τόσο οικονομικά όσο και με άλλου είδους κίνητρα, διότι πραγματικά στην εποχή της κρίσης οι οικογένειες αυτές επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο για όλη την ελληνική κοινωνία και οφείλουν να επιβραβευτούν. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα πολύ ψηλά το θέμα του δημογραφικού.

 • Ποιος ο ρόλος του συζύγου σε όλη αυτή τη διαδικασία της γέννησης του παιδιού;

Το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ο σύζυγός μου είναι η αμέριστη στήριξή του όλα αυτά τα 23 χρόνια που είμαστε μαζί. Στέκεται δίπλα μου και με στηρίζει με θυσίες, προσφέροντας τα μέγιστα στην οικογένειά μας.

 • Ενισχύει μια σχέση ένα παιδί ή τη φρενάρει;

Βιωματικά απαντώντας, ένα παιδί τη σχέση του ζευγαριού την εξελίσσει. Σίγουρα στην αρχή υπάρχουν εντάσεις, γιατί υφίσταται άγνοια στη διαχείριση κυρίως των ζητημάτων που αφορούν το πρώτο παιδί. Στη συνέχεια οι ισορροπίες όμως βρίσκονται και όλη αυτή η διαδικασία κάνει το ζευγάρι πιο ώριμο, πιο συνεκτικό μεταξύ του και πιο δυνατό.

 • Με ποιον κοινοβουλευτικό τομέα θα ασχοληθείς και πότε θα επιστρέψεις στη Βουλή;

Από τον Κανονισμό της Βουλής δικαιούμαι να ψηφίζω με επιστολική ψήφο έναν μήνα πριν και έναν μήνα μετά τον τοκετό. Επομένως σύντομα θα επανέλθω στη Βουλή. Ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου αλλά και τώρα μετά τον τοκετό συνεχώς ενημερώνομαι για την καθημερινή πολιτική δράση, έχω μελετήσει ενδελεχώς όλα τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που ψηφίσαμε ως σήμερα και φυσικά είμαι παρούσα στο πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης μου και πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου. Εκ του επαγγέλματός μου έχω ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο. Ετσι συμμετέχω στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που αποτελείται από τους τομείς της εργασίας και της υγείας. Και οι δύο είναι εξαιρετικά κρίσιμοι τομείς, ιδίως για τις ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 • Γνωρίζεις πολύ καλά τα δημοτικά θέματα της Θεσσαλονίκης. Ποια η γνώμη σου για τον νέο δήμαρχο, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα;

Η θητεία μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Μάλιστα, συνέπεσε να είμαστε μαζί με τον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στην πρώτη του θητεία ως δημοτικού συμβούλου. Επομένως, είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά ότι έχει μεράκι για την πόλη μας, είναι καλός γνώστης των προβλημάτων της και έχει όλη τη βούληση να τα επιλύσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εχεις βλάχικη καταγωγή, όπως διαβάζω στο βιογραφικό σου. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που κουβαλάς εξαιτίας αυτής της καταγωγής;

Οι βλάχικες ρίζες μου είναι από την πλευρά της μητέρας μου και κρατούν από τη Σαμαρίνα Γρεβενών. Η καταγωγή της είναι από το Σπήλαιο Γρεβενών και του πατέρα μου από την Καρδίτσα. Οι Βλάχοι διακρίνονται για το ευρύ τους πνεύμα, την εργατικότητά τους και την προκοπή τους με ό,τι καταπιάνονται. Για τα ίδια χαρακτηριστικά θα ήθελα να διακριθώ και εγώ τόσο στην πολιτική όσο και στην επαγγελματική μου πορεία.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δηλητηριώδη βέλη» από Σαμαρά σε Μητσοτάκη, μετά την «αθώωση» Τσίπρα

Εκνευρισμός επικρατεί στην πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ότι είναι θυμωμένος επειδή...

Παρέμβαση Καραμανλή για τις Πρέσπες: Που και πότε θα μιλήσει

Ομιλία-παρέμβαση ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις 27 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας...

Απειλούν και πάλι με νέο Αττίλα οι Τούρκοι: Δεν θα διστάσουμε εισβολή – Ανοίγουμε την Αμμόχωστο

Την τακτική της πειθούς και προπαγάνδας συνεχίζουν οι Τούρκοι, που διατράνωσαν για ακόμα μια φορά πως έχουν την ίδια αποφασιστικότητα που είχαν και το...

Αντισυνταγματική η απόφαση Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά, σύμφωνα με το ΣτΕ

Για δεύτερη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδισαν στην προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων...

Η κουμπάρα για τον κουμπάρο: Κάρφωσα τον… διάβολο, γιατί μου την έπεφτε…

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε η 49χρονη που κάρφωσε χωρίς δισταγμό ένα κουζινομάχαιρο στον λαιμό του 45χρονου κουμπάρου της στην Καλαμάτα, φωνάζοντας ότι...

Βασιλική Θάνου: Δεν συμμετείχα στη σύσκεψη των «5» και το ήξεραν!

Σε μόλις 24 ώρες από την στιγμή που το protothema.gr ανήρτησε θέμα με τίτλο «Η σύσκεψη των ‘5’ στο Μαξίμου και ο αδύναμος κρίκος...

Τηλεφωνικό σοκ σε καρκινοπαθείς: «Η χημειοθεραπεία σας, διακόπτεται»! Τι απάντησε το Υπουργείο

Τηλεφωνικά ενημερώθηκαν οι ασθενείς του νοσοκομείου Αττικόν πώς διακόπτεται το πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου.Ασθενείς και προσωπικό καταγγέλλουν ότι ειδοποιήθηκαν τελευταία στιγμή ότι ακυρώνονται τα...

Ο Γιώργος Παπαδάκης «χάθηκε» ξαφνικά από το πλάνο (video)

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε σήμερα τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου καλεσμένους.Λίγο πριν το διάλειμμα στις 9.00 ακριβώς προσπαθώντας να πάρει από την...

Δείτε τη γυναίκα που «λύγισε» τον Iron Mike

Ο Iron Mike είναι ξανά ερωτευμένος! Μετά τον χωρισμό του από την επί χρόνια σύντροφο και μάνατζέρ του Τόνια Φουσέκη, ο Μιχάλης Ζαμπίδης βρήκε...

H Μαρία Κορινθίου στο κρεβάτι, μόνο με το μαγιό της!

Αφού ξεμπέρδεψε με την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», η Μαρία Κορινθίου έπεσε… με τα μούτρα στις πρόβες για το...

Η Μαρία Ηλιάκη ετοιμάζεται για ντους!

Πριν από λίγο καιρό η Μαρία Ηλιάκη είχε ποστάρει μια φωτογραφία της στο Instagram, όπου τη βλέπαμε να «χουζουρεύει» στο κρεβάτι της.Σε σημερινή της...

Ζωή Ανδρικοπούλου: Κορμί που «σκοτώνει» και βλέμμα που καθηλώνει

Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της στον στίβο, χάρη στις οποίες κερδίζει τις εντυπώσεις η Ζωή Ανδρικοπούλου.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στις μεσαίες αποστάσεις (1,500μ., 3.000μ.,...

Ποια Πάολα; Δείτε την κόρη της, Παολίνα, να χορεύει τσιφτετέλι (video)

Η μονάκριβη κόρη της Πάολα Φωκά, την οποία απέκτησε με τον Φώτη Ζογλοπίτη, μεγάλωσε και είναι μια κούκλα έφηβη 16 ετών.Η Παολίνα που ακολουθεί...

Η… Ρουμανία «ντύθηκε» με (ανύπαρκτα) μαγιό και έφερε τον καύσωνα! (video)

Στα ύψη κρατούν τη θερμοκρασία δύο καλλονές οι οποίες βρέθηκαν στην πιο κοσμική παραλία της Μυκόνου και «έφεραν» ξανά το καλοκαίρι στο κοσμοπολίτικο νησί.Αφήνοντας...

Δολοφονούσαν συμμαθητή τους και αντί να βοηθήσουν, τον βιντεοσκοπούσαν (video)

Ασύλληπτο το περιστατικό συνέβη έξω από εμπορικό του Λονγκ Άιλαντ στις ΗΠΑ, όταν νεαρός ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από συνομήλικούς του μπροστά σε 70...

Άραξε το «παιχνίδι» του (των $160.000.000!) και… τύφλωσε τη Μύκονο! (video)

Ούτε μαγιό, ούτε καυτές παρουσίες «μαγνήτισαν» τόσο πολύ τα βλέμματα στη Μύκονο όσο το υπερπολυτελές γιοτ του Ιταλού δισεκατομμυριούχου, Lorenzo Fertitta, που έδεσε στην...

Το plus size μοντέλο που… ξελόγιασε την Ηλιάνα! (video)

Η Νικολέτα Σιλβέστρου είναι πολύ όμορφη και για τα παραπανήσια κιλάκια της εντάσσεται στην κατηγορία των plus size μοντέλων.Μπαίνοντας στο πλατό άρεσε στους κριτές,...

Το ΠΝ των ΗΠΑ το επιβεβαίωσε: Υπήρξε «εμπλοκή» μαχητικών με UFO! (video)

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν τρία βίντεο, στα οποία αμερικανικά μαχητικά καταδιώκουν «αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα» ή UFO όπως τα κατονόμασαν.Άραγε υπάρχουν εξωγήινοι; Ποιος μπορεί να...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκάφα της NASA: Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη γη και δεν τον «έπιασε»

Ο αστεροειδής «2019 ΟΚ» πέρασε σε απόσταση 65.000 χιλιομέτρων από την Γη τον Ιούλιο...

Ισόβια στον 38χρονο που δολοφόνησε άνδρα με νοητικά προβλήματα

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 11...

Λιάγκας – Αρναούτογλου «ξεκατινιάστηκαν» για τα μάτια του… Λιανού!

Ξεκίνησε ως κόντρα «μεγατόνων», αλλά... ξεθύμανε νωρίς! Από τη μία πλευρά είναι ο Γιώργος Λιάγκας...

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε πρόβα… γενεθλίων! (video)

 Οι παλιοί έλεγαν ότι οι γιορτές κρατούν 40 ημέρες!Και, τρόπον τινά, αυτό συμβαίνει και...

Πορεία για την κλιματική αλλαγή αυτή την ώρα στην Αθήνα

Πορεία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, από την Πρωτοβουλία ενάντια...

Χειροπέδες σε αλλοδαπό με 2.120 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Ένας 32χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη να κρύβει στο σπίτι του λαθραία καπνικά προϊόντα.Συγκεκριμένα, μετά από...

Κάτι ετοιμάζεται για την ΕΟΚ

Μυστικές διεργασίες γίνονται στη ΓΓΑ για την επόμενη μέρα της ΕΟΚ. Είναι άγνωστο τι...

«Ωρολογιακή βόμβα»! Τρία νησιά δέχτηκαν 11.500 μετανάστες σε 50 μέρες – Έκτακτη σύσκεψη...

Με ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί μοιάζει ο καταυλισμός της Μόριας με...

ΗΠΑ: Σωρεία πυροβολισμών στην Ουάσινγκτον με δύο νεκρούς

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν, σε δύο επεισόδια με πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον των...

Νέο «ντου» στις φυλακές Κορυδαλλού – Βρήκαν μαχαίρια, λάπτοπ και κινητά

Νέα έφοδο έκανε η ΕΛΑΣ στον Κορυδαλλό σήμερα τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στην πέμπτη...