KARMICA: «Τα τραγούδια μας έχουν πάντα ένα κοινωνικό μήνυμα»

Must Read

Οι KARMICA με το νέο τους τραγούδι «Ζωή σαν λάβα», μας προτείνουν ένα μουσικό μονοπάτι με ήχο που ισορροπεί ανάμεσα στο ανεξάρτητο ποπ ροκ και την σύγχρονη ροκ μπαλάντα αγκαλιάζοντας στίχους που καυτηριάζουν την καθημερινότητα των καιρών που όλοι βιώνουμε.

Στα τραγούδια σας υπάρχει πάντα κοινωνικό μήνυμα;

Στα τραγούδια μας, πάντα προσπαθούμε να περάσουμε ένα μήνυμα κοινωνικό, ακόμα και όταν το τραγούδι είναι ερωτικό. ΄Άλλωστε και ο έρωτας ζει μέσα στην κοινωνία και επηρεάζεται από τις εκάστοτε καταστάσεις. Κάποιες φορές τα τραγούδια μας έχουν μια τάση να σατιρίζουν την ελληνική καθημερινότητα, οικονομική, πολιτική, αλλά πάντα με διάθεση καυστική και μεγάλη αισιοδοξία.

Ποιες είναι οι επιρροές σας στη μουσική;

Μεγαλώσαμε με ακούσματα ροκ, ποπ και έθνικ, άρα η κύρια επιρροή μας προέρχεται από αυτά τα είδη μουσικής. Όμως οι Karmica είναι μια μπάντα πολυσυλλεκτική ηλικιακά και οι επιρροές μας διαφέρουν, αλλά αυτή είναι η ομορφιά της μουσικής, να παντρεύεις πολλά είδη σε ένα τραγούδι.

Σας χαρακτηρίζουν και «οικογενειακή μπάντα». Πόσο εύκολα λειτουργείτε κάτω από αυτό το πρίσμα;

Είναι αλήθεια ότι έχουμε τα παιδιά μας στην μπάντα, συνοδοιπόρους στο ταξίδι μας και είναι υπέροχο σαν συναίσθημα. Στην αρχή τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα, καθώς έπρεπε να κρατήσουμε τις ισορροπίες, που είναι λεπτές και να νιώσουμε όλοι συνεργάτες, ξεχνώντας την άλλη μας ιδιότητα. Αυτό που πετύχαμε είναι να περνάμε τέλεια και να δημιουργούμε.

Πρόσφατα εμφανιστήκατε μαζί με τη Ruslana σε μία εκδήλωση – συναυλία για καλό σκοπό.

Τον Δεκέμβριο συμμετείχαμε σε μια βραδιά φιλανθρωπικού σκοπού για τα παιδιά της Ουκρανίας που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, στο κολλέγιο Ψυχικού, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες από Ουκρανία και Ελλάδα και φυσικά την πρέσβυρα ειρήνης της Ουκρανίας Ruslana. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά με τραγούδι, χορό, επίδειξη μόδας και μεγάλη συγκίνηση.

Έχετε συνεργαστεί με καταξιωμένα ονόματα στο χώρο της μουσικής. Υπήρξε και συνεργασία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα;

Είναι αλήθεια πως, μεγάλα ονόματα του χώρου, μας έχουν τιμήσει με την συνεργασία τους, μας έχουν δώσει υπέροχες μουσικές και στίχους και έχουν βρεθεί επί σκηνής δίπλα μας. Με τον Λαυρέντη υπήρξε συνεργασία με κάποια από τα μέλη μας παλαιότερα, στο τελευταίο reunion των Τερμιτών το 2011 στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι. Εκτιμούσε τη δουλειά μας και κυρίως τον αγώνα μας να πετύχουμε. Το Νοέμβριο του 2019 θα μπαίναμε στο στούντιο να τραγουδήσουμε μαζί, ένα τραγούδι κάποιου συνεργάτη του. Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα δυσάρεστα…

Που παρουσιάζετε live το «Ζωή σαν λάβα» αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια σας;

Έπειτα από ένα γεμάτο και όμορφο μουσικά καλοκαίρι και ένα φθινόπωρο πολύ δημιουργικό, μπήκαμε πολύ δυνατά στη χειμερινή περίοδο με εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αττική και σύντομα θα βρεθούμε σε όλη την Ελλάδα, για να παρουσιάσουμε το νέο μας τραγούδι «Ζωή σαν λάβα», σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Λιόλιου και φυσικά τα νέα μας μουσικά projects.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This